NHL: Calgary podľahlo Edmontonu, McDavid má na konte už 67 bodov

TA3 TASR
28.12.2022 06:55

Hokejisti Caroliny zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL nad Chicagom 3:0, pripísali si deviaty triumf po sebe a poskočili už na druhé miesto súťaže. Za výhrou ich potiahol brankár Antti Raanta, ktorý predviedol 24 úspešných zákrokov a zaznamenal prvý shutout v sezóne.

NHL: Calgary podľahlo Edmontonu, McDavid má na konte už 67 bodov
TASR/AP

Calgary s Adamom Ružičkom prehralo doma s Edmontonom 1:2, víťazný gól strelil Connor McDavid a v 36 dueloch má na konte už 67 bodov (31+36). Góly Caroliny strelili Martin Nečas, Jesper Fast a Jordan Martinook a Hurricanes natiahli bodovú šnúru už na pätnásť stretnutí. Raanta si pripísal šestnáste čisté konto v kariére. Blackhawks prehrali deviaty z posledných desiatich duelov. Nepomohlo im ani 46 zásahov brankára Petra Mrázka.

McDavid vedie tabuľku produktivity už o desať bodov pred tímovým kolegom Leonom Draisaitlom, ktorý si pripísali asistenciu. Dvadsaťpäťročný center bodoval už v šestnástom zápase po sebe (15+17) a len jeden ho delí o vyrovnania vlastného maxima. 

Ružička sa predstavil vo štvrtom útoku Flames, odohral 10:13 minúty a pripísal si tri strely na bránku. Washington zvíťazil na ľade New Yorku Rangers 4:0 a dosiahol šiesty triumf na klziskách súperov po sebe. V jeho drese chýbal pre zranenie Martin Fehérváry, v domácom kryl Jaroslav Halák chrbát Igorovi Šesťorkinovi.

Ottawa si poradila s najlepším tímom ligy Bostonom 3:2 po predĺžení a nájazdoch a ukončila jeho štvorzápasovú víťaznú sériu. V nájazdoch sa ako jediný presadil Alex DeBrincat.

Výsledky zápasov NHL

New York Rangers - Washington Capitals 0:4

Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 3:0

Ottawa Senators - Boston Bruins 3:2 pp a sn

New York Islanders - Pittsburgh Penguins 5:1

St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs 4:5 pp

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 1:4

Nashville Predators - Dallas Stars 2:3

Calgary Flames - Edmonton Oilers 1:2

Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 6:3

Vancouver Canucks - San Jose Sharks 6:2

Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 4:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok