Jasnovidec Medvedev: Rok 2023 prinesie rozpad EÚ a vojnu v USA, Musk bude prezidentom

ta3 čtk
27.12.2022 19:15

Bývalý ruský prezident a premiér Dmitrij Medvedev, pokladaný za verného spolupracovníka ruského prezidenta Vladimira Putina, pred nadchádzajúcim Novým rokom zverejnil na sociálnych sieťach "futuristickú" prognózu.

thr
TASR/AP

Predpovedal Západu v budúcom roku samé problémy a nešťastia, vrátane rozpadu Európskej únie, začlenenia Česka a ďalších stredo- a východoeurópskych krajín do nemeckej "Štvrtej ríše", bojujúcej s Francúzskom. Spojené štáty podľa neho čaká občianska vojna a zvolenie miliardára Elona Muska za prezidenta. "Pripomeňte mi to o rok," zareagoval Musk. Iní používatelia na oplátku žartujú o konečnom zániku Sovietskeho zväzu v podobe rozpadu Ruskej federácie a zvolení filmovej postavy Borata ako nástupcu Vladimira Putina.

Medvedev v desaťbodovej predpovedi prisľúbil zvýšenie ceny ropy na 150 dolárov za barel a ceny plynu na 5000 dolárov za 1000 metrov kubických. Návrat Británie do Európskej únie. Následný rozpad EÚ a zánik eura. Obsadenie západnej Ukrajiny Poľskom a Maďarskom. Vytvorenie Štvrtej ríše na základe Nemecka a jeho satelitov (Poľska, Pobaltia, Česka, Slovenska, Rumunska, Kyjevskej republiky a ďalších). Vojnu medzi Francúzskom a Štvrtou ríšou. Rozdelenie Európy, vrátane nového delenia Poľska. 

Oddelenie Severného Írska od Británie a pripojenie k Írsku. Občiansku vojna v USA, oddelenie Kalifornie a Texasu ako samostatných štátov. Vytvorenie zväzového súštátu Texasu a Mexika. Následné víťazstvo Elona Muska v prezidentských voľbách USA v štátoch pridelených po občianskej vojne republikánom. Prenesenie búrz a finančných centier z USA a Európy do Ázie. Zrútenie súčasného finančného systému a Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky. Odmietnutie eura a dolára ako globálnych rezervných mien. Návrat zlatého štandardu a prechod k aktívnemu využívaniu virtuálnych mien.

"Všetko najlepšie v novom roku, anglosaskí priatelia a ich radostne chrochtajúce podsvinčiatka!" dodal na záver. Toto posolstvo zaznamenala aj štátna agentúra TASS, ktorá ale z citátu vynechala "radostne chrochtajúce podsvinčiatka".

Medvedev, ktorý je teraz podpredsedom Putinovej bezpečnostnej rady, býval ruským prezidentom štyri roky medzi rokmi 2008 až 2012, kedy Putin musel odísť z Kremľa na čelo vlády, pretože mu vtedajšia ústava nedovoľovala zastávať tri funkčné obdobia na čele štátu za sebou. Z niekdajšieho rádoby liberála na čele svetovej veľmoci sa po vpáde ruských vojsk na Ukrajinu premenil na jedného z najviac bojachtivých jastrabov na ruských sociálnych sieťach, s apokalyptickými víziami a titulovaním Ukrajincov ako "švábov"; Kyjev otvorene označuje Medvedevov jazyk za genocídny. Minulý týždeň uskutočnil vzácnu zahraničnú návštevu a v Číne rokoval s prezidentom Si Ťin-pchingom o zahraničnej politike, pripomenula agentúra Reuters.

"Medvedevove príspevky na Telegrame si našli najmenej jedného čitateľa a skutočného obdivovateľa: Putina," usúdil profesor politológie Vladimir Patuchov, prednášajúci na londýnskej univerzite UCL.

Medvedev svoju predpoveď uviedol vetou, že pred Novým rokom sa mnohí ľudia bavia futuristickými hypotézami a súťažou v najneočakávanejších a dokonca absurdných návrhoch, a k tomu tiež prispel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok