Nálev z kyslých uhoriek nevylievajte: Jeho tri zdravotné benefity vás prekvapia

TA3/zm
4.1.2023 16:00

Ak zavárate uhorky, nálev slúži na ich sterilizáciu. Ale keď zeleninu zjete, zvyčajne skončí vyliaty, čo je veľká škoda. Dá sa ešte využiť a je prospešný pre zdravie.

Nálev z kyslých uhoriek nevylievajte: Jeho tri zdravotné benefity vás prekvapia
Pexels

Jedna z najobľúbenejších zaváranín je skvelá nielen pre samotné uhorky, ale aj pre kyslý nálev, v ktorom plávali. O jeho zdravotných benefitoch ste zrejme netušili.

Bolesť hrdla

Jeden z najčastejších zimných problémov dokážu výborne odstrániť uhorky. Teda opäť nie samotná zaváranina, ale šťava, ktorá ostane v pohári. Keď sa objavia prvé bolesti hrdla, doprajte si z nálevu za šálku. Na to, aby účinkoval, však potrebujete šťavu z uhoriek zohriať ako čaj. Nie je to recept pre každého, ale ak vás sladkokyslá chuť nevadí, zrejme ju zvládnete aj ohriatu. V prípade, že nálev nehodláte piť, využite ho aspoň ako kloktadlo.

Pálenie záhy

Keď sa ozve pálenie záhy, zvyčajne siahame po vode alebo mlieku, keďže to neutralizuje kyselinu, ktorá spôsobuje oheň v hrdle. Klin sa však dá vybiť aj klinom, a tak na kyselinu zafunguje práve kyslý uhorkový nálev. Vyskúšajte si dať pár glgov a uvidíte, že problém ustane.

Svalovica

V kyslom náleve z uhoriek sú elektrolyty, čo vám zrejme nič nehovorí, ale svalovú horúčku iste poznáte. Ak zvyknete športovať a mať po pohybových aktivitách svalovicu, predídete jej alebo ju zmiernite, ak si dáte poriadny dúšok z uhorkovej vody. Sladkokyslý nálev je na tento druh problémov dokonca dvojnásobne účinnejší ako obyčajná voda. Dajte si za dúšok pred aj po tréningu.

Témy: zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok