Djokovič priletel do Austrálie takmer rok po tom, ako ho deportovali kvôli očkovaniu

TA3 TASR
27.12.2022 13:15

Srbský tenista Novak Djokovič v utorok priletel do Austrálie takmer rok po tom, ako ho deportovali z krajiny. "Nole" nemohol obhajovať titul na grandslamovom Australian Open v Melbourne, pretože sa odmietol dať zaočkovať proti ochoreniu Covid-19. Deväťnásobný víťaz tohto turnaja mal pôvodne zákaz vstupu do krajiny na tri roky.

Djokovič v januári prehral súdny spor o svoj očkovací status. Austrália však odvtedy zrušila požiadavku, aby sa návštevníci krajiny museli preukazovať očkovaním proti koronavírusu. Austrálska vláda v novembri potvrdila, že neočkovaný Srb už nemá zákaz a dostal víza, ktoré mu umožňujú hrať na úvodnom grandslame roka.

Výkonný riaditeľ Austrálskej tenisovej federácie Craig Tiley vyjadril nádej, že miestni fanúšikovia Djokovičov návrat príjmu. "Vítame ho späť v Austrálii. Mám veľkú dôveru v austrálsku verejnosť. Verím, že ľudia zareagujú tak, ako dúfame, že zareagujú," citovala Tileyho agentúra AFP.

Srbský tenista by mal v nedeľu nastúpiť na turnaji v Adelaide, ktorý je prípravou pred Australian Open. "Po tom, čo sa udialo začiatkom tohto roka dúfam, že budem mať dôstojné prijatie, ktoré mi pomôže hrať dobrý tenis," povedal Djokovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok