Poškodili snehový betlehem pri Rainerovej chate. Opitý turista ho polial vínom

TA3
27.12.2022 12:18

Neznámy výtržník poškodil známy tatranský snehový betlehem. Na Starolesnianskej poľane vedľa Rainerovej chaty ho tak, ako každý rok, postavil chatár Peter Petras. To, že jeho úsilie sa ktosi pokúsil zmariť, vyvolalo vo verejnosti pobúrenie.

Hoci má známy tatranský chatár 76 rokov, svojich priaznivcov nesklamal. Snehový betlehem postavil už 24-krát. Každý deň od 2. decembra prenášal masy snehu, spevňoval a tvaroval ich do takejto finálnej podoby. Bojoval navyše aj s odmäkom. "Prial by som mu, aby mu prialo počasie. Aby mu to vydržalo čo najdlhšie, keď to tu pre ľudí vytvoril, pretože je to nádherné," uviedol turista Jiří Hašek.

Takýto názor však nezdieľal neznámy výtržník. V čase, keď už Petrasovci na Rainerovej chate neboli, doprial červeného vína nielen sebe. "Neveril som svojim očiam, že je toho človek schopný. Svätý Jozef mal poliatu celú tvár vínom, Ježiško bol poliaty vínom, trochu Panna Mária. Musela to byť taká exhibícia nímanda, ktorý sa chcel ukázať, aký je frajer, aký je chlap," povedal chatár Petras. Podľa chatára ho poškodil opitý turista. 

Aj verejnosť vníma počin neznámeho výtržníka negatívne. O to viac, že sa takto prejavil počas sviatkov. Svoje názory vyjadrili ľudia aj na sociálnych sieťach. Pre výtržníka nedokázali nájsť pekného slova. Peter Petras už poškodený betlehem opravil. Netají však, že sa trpkého pocitu ešte nezbavil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok