Dopravná tragédia pri obci Rudňany si vyžiadala dve maloleté obete

ta3 tasr
25.12.2022 16:02

Dopravná nehoda, ku ktorej došlo v nedeľu predpoludním pri obci Rudňany v okrese Spišská Nová Ves, si vyžiadala dve obete. Na miesto bol privolaný aj záchranársky vrtuľník z Popradu. Informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková.

"Vozidlo, ktoré pravdepodobne zišlo mimo vozovky, narazilo do stromu. Tri osoby sa po náraze nachádzali mimo vozidla, z toho dve maloleté utrpeli, žiaľ, zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a ani záchranári im už nedokázali pomôcť. Lekár leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti prevzal vodiča. Utrpel poranenie hlavy, bol dezorientovaný a na okolnosti nehody si nepamätal," uviedla Hopjaková.

Vodič bol s poranením hlavy a hrudníka v stabilizovanom stave pri vedomí vrtuľníkom transportovaný do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach. Štvrtá osoba ostala v starostlivosti pozemných záchranárov.

Košická krajská polícia na sociálnej sieti priblížila, že dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal v súvislosti s uvedenou dopravnou nehodou trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom usmrtenia," uviedli policajti.

Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, ako aj svojim schopnostiam. "Vozidlom narazil do dreveného stĺpa s betónovou pätkou," spresnila polícia s tým, že dve maloleté osoby sedeli na zadných sedadlách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok