Irán zatkol 11 novinárov pre ich zahraničné kontakty

TASR
28.1.2013 08:31

Iránske úrady zatkli 11 novinárov pre obvinenia z údajnej spolupráce s perzsky hovoriacimi mediálnymi organizáciami v zahraničí. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Irán zatkol 11 novinárov pre ich zahraničné kontakty
SITA

Zatýkanie je súčasťou veľkého záťahu na médiá, ktorý preukázal, že Irán má nulovú toleranciu voči tým, ktorí spolupracujú s disidentskými médiami či pobočkami považovanými za "nepriateľské", poznamenáva americká tlačová agentúra.

 

Šéfredaktori zadržaných novinárov dnes spresnili, že 11 z nich zatkli a vzali do väzby v nedeľu v neskorých večerných hodinách kvôli ich "zahraničným kontaktom". Zadržaní patria do šiestich od seba nezávislých mediálnych organizácií vrátane štyroch denníkov, jedného týždenníka a polooficiálnej domácej tlačovej agentúry ILNA.

Irán v uplynulých rokoch kritizoval stanicu Hlas Ameriky i perzský servis spravodajskej stanice BBC a označil ich za predĺžené rameno amerických a britských tajných služieb. Teherán zároveň varoval pred vážnymi dôsledkami, hroziacimi tým novinárom a aktivistom, ktorí budú mať kontakty na tieto pobočky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok