V dvojboboch mužov titul Nemcom, Jagnešák skončil 30

SITA TA3
27.1.2013 23:12

Titul v pretekoch mužských dvojbobov na majstrovstvách sveta vo švajčiarskom St. Moritzi si vybojovala nemecká posádka Francesco Friedrich - Jannis Bäcker.

V dvojboboch mužov titul Nemcom, Jagnešák skončil 30
SITA

Nemci viedli po sobotňajšej prvej polovici vďaka dvom najlepším časom o 0,35 s, v nedeľňajšej časti predviedli najskôr tretiu najlepšiu a potom opäť najrýchlejšiu jazdu, čo im vynieslo prvenstvo s náskokom 56 stotín sekundy pred duom domácich nádejí Beat Hefti - Thomas Lamparter.

Dvadsaťdvaročný juniorský svetový šampión Friedrich dosiahol na dráhe v mekke tohto športu najväčší úspech doterajšej kariéry a zároveň sa stal najmladším bobovým majstrom sveta v histórii. Na bronzovú pozíciu sa prepracovali nemeckí reprezentanti Thomas Florschütz - Kevin Kuske (+1,19), ktorí po sobote figurovali až na 6. mieste. Americká dvojica obhajcov lanského triumfu z Lake Placid Steven Holcomb - Steven Langton si neudržala bronzovú priečku, keď klesla tesne za stupeň víťazov na 4. pozíciu (+1,27).
Slovenským reprezentantom Milanovi Jagnešákovi a Vladimírovi Šimíkovi patrilo v konkurencii 38 dvojbobov konečné 30. miesto. V nedeľňajšej tretej jazde ich klasifikovali na 31. stupienku, ale na postup medzi elitnú dvadsiatku, ktorá mohla absolvovať aj záverečnú finálovú jazdu, to nestačilo. Za svojím najlepším umiestnením na MS v tejto disciplíne - vlaňajšou 21. pozíciou dua Jagnešák, Juraj Mokráš - zaostali Slováci o deväť

Výsledky - MS - St. Moritz (Švaj.) - nedeľa:

dvojboby mužov (konečné poradie po štyroch jazdách): 1. Francesco Friedrich, Jannis Bäcker (Nem.) 4:22,78 min, 2. Beat Hefti, Thomas Lamparter (Švaj.) 4:23,34, 3. Thomas Florschütz, Kevin Kuske (Nem.) 4:23,97, 4. Steven Holcomb, Steven Langton (USA) 4:24,05, 5. Oskars Melbardis, Daumants Dreiškens (Lot.) 4:24,25, 6. Chris Spring, Lascelles Brown (Kan.) 4:24,33,...30. Milan Jagnešák, Vladimír Šimík (SR) 3:23,15 - absolvovali tri jazdy

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok