Putin vyzval ruský vojenský priemysel k zdokonaleniu zbraní na základe skúseností

ta3 TASR
23.12.2022 21:33

Ruský prezident Vladimir Putin nariadil riaditeľom ruského zbrojárskeho priemyslu, aby pre ruskú armádu zabezpečili v čo najkratšom čase všetky zbrane, techniku a iné vybavenie, ktoré potrebuje pre boj na Ukrajine. Informujeme podľa správy z webovej stránky denníka The Guardian.

Neustále po ruke. Putin podľa britskej televízie mal pri sebe na návšteve cvičiska jadrový kufrík
TASR/AP

"Najdôležitejšou úlohou nášho vojensko-priemyselného komplexu je poskytnúť našim jednotkám na fronte všetko, čo potrebujú: zbrane, vybavenie, strelivo a výstroj v potrebných množstvách a v správnej kvalite v čo najkratšom časovom horizonte," povedal Putin na začiatku stretnutia s predstaviteľmi zbrojárskeho priemyslu v meste Tula, ktoré je centrom tohto priemyselného odvetvia v Rusku.

Ruský prezident takisto označil za dôležité zdokonaliť zbrane a výstroj na základe skúseností získaných z bojov. Putin v stredu na stretnutí s velením ruskej armády sľúbil, že svojej armáde poskytne všetko, o čo požiada. Očakáva sa, že Rusko počas najbližších dvoch rokov výrazne navýši rozpočet pre armádu po tom, ako Putin uviedol, že sa pripravuje na dlhú a nákladnú vojnu na Ukrajine, píše The Guardian.

Britský denník 8. decembra zaznamenal Putinovo vyjadrenie, že vojna na Ukrajine sa môže zmeniť na "dlhodobú záležitosť".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok