V Extralige sa darilo Zvolenu, Popradu, Košiciam, Žiline a Trenčínu

TASR TA3
27.1.2013 19:47

V mužstve domáceho Zvolena sa po prvýkrát v tejto sezóne objavil na ľade bývalý kapitán Ladislav Čierny.

HKM Zvolen - HK Nitra 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly: 30., 41. Čierny, 56. Výborný - 17. Mašlonka. Rozhodovali: Kubuš - Návratek, Výleta, vylúčení: 2:3, navyše: 37. Podkonický (Zvolen) 10 min za nešprtové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedanie: 12. bez Königa (Nitra), 2426 divákov.

Stretnutie malo živý priebeh, útoky sa pravidelne striedali na oboch stranách. V 10. minúte strelu Kováčika zblízka domáci brankár zachytil. V 12. minúte sa zranil König, ktorého odviezli do nemocnice s podozrením na otras mozgu. V 17. minúte urobil brankár Šimko chybu, keď prihral pred bránku Mašlonkovi a ten pohotovo poslal puk za jeho chrbát. Vzápätí mal gól na hokejke Brabenec, ale brankár Laco chytal spoľahlivo.

V úvode druhej tretiny si domáci vytvorili veľký tlak na nitriansku bránku. V 27. minúte brankár Šimko zlikvidoval tvrdú strelu Tománka. V 30. minúte nastal v hľadisku výbuch radosti, keď Čierny svojou typickou tvrdou strelou švihol z kruhov a vyrovnal. V 38. minúte nepremenil samostatný nájazd na súperovu bránku Ľubor Zuzin.

V šestnástej sekunde poslednej tretiny sa opäť strelecky presadil Čierny, keď jeho puk preplachtil do súperovej bránky. V 45. minúte prudkú strelu Raisa Šimko zlikvidoval. V 50. minúte si musel tréner Mikula zobrať oddychový čas, lebo Nitra získavala prevahu na ľade. So strelou Ľubora Zuzina si brankár Laco poradil.

V 56. minúte prišiel moment prekvapenia, keď Výborný poslal puk ponad rameno brankára Laca do bránky. Hostia hrali v závere zápasu power-play, ale Puliš netrafil prázdnu bránku a tak sa už skóre nezmenilo. Hrdinom zápasu sa stal Ladislav Čierny, ktorý sa po dvoch rokoch objavil na ľade v dobrej forme.


HK Poprad - HC'05 Banská Bystrica 6:5 pp (1:2, 2:1, 2:2 - 1:0)
Góly: 20. Klouda, 26. Buc, 28. Vandas, 44. Hvila, 60. Balán, 62. Buc - 18. Sýkora, 19. Hudec, 39. Heizer, 42. Danton, 58. Lunter. Rozhodovali: Lokšík – M. Korba, P. Korba, vylúčení: 9:9 na 2 min, navyše Tomas (Poprad) 10 min. napadnutie hlavy a krku, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, 1 171 divákov.

Spočiatku boli aktívnejší Popradčania, Hvila však v dobrej šanci napálil len do obrancu hostí. Na druhej strane v presilovke v tutovke zlyhal Ján Sýkora. Keď pred Chorošunom nepochodil ani Buc, zdalo sa, že bezgólový stav pretrvá dlhšie. No v posledných dvoch minútach prvej časti skórovali postupne Ján Sýkora s Hudecom – 0:2. Poprad však predsa dokázal odpovedať ešte pred odchodom do kabín, keď po kombinácii po vhadzovaní presne namieril Klouda.

Úvod druhej tretiny poznačila nedisciplinovanosť Bystričanov, z ktorej domáci po dobrej kombinácii vyťažili vyrovnávajúci zásah Buca – 2:2. Popradčania boli pri chuti a Vandas z ťažkého uhlu vymietol Chorošunov vinkel a Poprad viedol. Hostia dokázali odpovedať, zaútočil obranca Bambúch a Heizer po tretí raz prekonal Slipčenka.

Hostia po druhý raz v zápase viedli, keď popradská obrana nezastavila Dantona, na opačnej strane však Hvila znovu vyrovnal – 4:4. Stretnutie pokračovalo v nervóznom duchu, čomu nepomohli ani rozhodcovia.

Vyrovnaný duel 2 minúty pred koncom tretej tretiny takmer rozhodol Lunter, ktorý v rýchlostnom súboji pokoril Fabiana a koncovkou medzi betóny napokon aj Slipčenka, no Poprad odpovedal v poslednej minúte v hre bez brankára Balánom – 5:5.


V predĺžení napokon napínavý zápas rozlúskol Buc, ktorý unikol bystrickým bekom a namieril do vinkla.

HC Košice - Martin 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Góly: 10. Marcinko, 20. Spilar, 49. Jenčík, 59. Matúš Chovan - 44. Kolena. Rozhodovali: Štefik - Gajan, Gavalier, vylúčení: 6:10, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3135 divákov.

Už tradične začali domáci hráči aktívne, ale ich šance sa rodili proti martinskej defenzíve len veľmi ťažko. Hostia poctivo bránili, dohrávali osobné súboje a pokúšali sa o rýchle brejky, s ktorými si však košický gólman hravo poradil. Prvá výraznejšia strela Košíc skončila v 10. minúte v martinskej bránke, potom ako v početnej výhode o dvoch hráčov našiel Haščák voľného Marcinka a ten zakončil biliardovú akciu - 1:0. O minútu neskôr v pokračujúcej presilovej hre piatich proti štyrom mal gól na hokejke Svitana, napriek tomu, že si položil na ľad Šúreka, tak nedokázal presne zakončiť. Podarilo sa to až 35 sekúnd pred koncom prvej dvadsaťminútovky Spilarovi, ktorý po peknom individuálnom prieniku zvýšil na 2:0.

Hostia z Turca mohli odpovedať v 24. minúte, no Themár a predovšetkým po ňom Vilkoits, ktorý mal pred sebou odkrytú bránku, neprepasírovali puk za Riečického chrbát. O minútu neskôr sa dostal do úniku Slovák, Šúrek podržal svoj tím. Domáci hokejisti stupňovali tempo a svojho súpera dokázali pritlačiť predovšetkým v 31. minúte, keď sa Mlynarovič dostal dva razy do ideálnych šancí, ktoré nezakončil presne. V obidvoch prípadoch trafil iba dobre postaveného Šúreka. Po ňom to skúšal Marcinko, stav sa však nezmenil.

Martinčania mohli znížiť v 39. minúte, keďže košický gólman Riečický nedovolene zastavil Rapáča a hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie. Vzápätí svoju chybu napravil a martinského centra na radosť divákov vychytal.


Na začiatku záverečného dejstva zamestnávali Riečického početné strely súpera, ktorým odolával až do 44. minúty, keď Novotný v presilovej hre šikovne tečoval strelu Novotného - 2:1. Košičania odpovedali o päť minút neskôr, Jenčík sa dostal k vyrazenému puku a ten poslal do bránky ponad ležiaceho Šúreka - 3:1.

Poistku pridal minútu pred koncom duelu Matúš Chovan, ktorý potrestal zlú rozohrávku martinského brankára. Pre "oceliarov" to bolo 587. víťazstvo v základnej časti najvyššej slovenskej súťaže a v historickej tabuľke predstihli Slovan Bratislava.

HK 36 Skalica - MsHK DOXXbet Žilina 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Góly: 5. Jankovič, 35. Bobček - 8. Drevenák, 25. Valášek, 34. Ďuriš, 45. Krajči. Rozhodovali: Jablukov, D. Konc - Kacej, P. Šefčík, vylúčení: 5:5, navyše: 49. Školiak (Skalica) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:2, 1606 divákov.

Prvý potlesk Hant Arény patril hosťovi stretnutia, motokrosovému pretekárovi z Dakaru Ivanovi Jakešovi, ktorý začal zápas symbolickým buly. Potom už klzisko patrilo hokejistom. Domáci si postupne vytvárali tlak a v 5. minúte Jankovič otvoril skóre. Skaličania mali výhodu presilovej hry, no udrelo na ich strane, keď pozabudli na Drevenáka a bolo vyrovnané.

V druhej tretine sa hra prelínala a hralo sa prevažne v strednom pásme. V 25. minúte sa puk odrazil od zadného mantinelu a Valášek strelou do odkrytej brány dostal hostí do vedenia. V nasledujúcich minútach hra bola plná nepresností, prihrávky nenachádzali svojho adresáta a prišla 34. minúta a Lipovský lovil z brány tretí gól z hokejky Ďuriša. Vzápätí Bobček napriahol a od modrej čiary tvrdou strelou znížil na 2:3. V závere dejstva Lipovský podržal domácich, vyriešil niekoľko nebezpečných situácií pred svojou bránou.

Do tretej tretiny vykorčuľovali Skaličania s odhodlaním, vytvorili si tlak, mali výhodu presilovej hry, no chyba v rozohrávke prinútila Lipovského vykorčuľovať z brány, čo Krajči vystihol a pohodlne zasunul puk do brány a bolo 2:4. V závere čelili Žilinčania veľkému tlaku, no brankár hostí Johanes podržal svoje mužstvo.

ŠHK 37 Piešťany - Dukla Trenčín 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Góly: 31. Chylo - 22. Sojčík, 45. Pardavý, 55. Sojčík. Rozhodovali: Orolín - Rovenský, Snášel, vylúčení: 4:4, navyše 55. Tomek 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 2628 divákov.

Domáci začali od začiatku aktívne a vytvorili si veľký tlak. Strela Bučku skončila na hosťujúcom brankárovi Kristínovi, podobne ako aj Mišurov pokus. V 7. minúte mohol otvoriť skóre Haring, ale jeho strela tesne minula bránku hostí. Skórovať sa nepodarilo ani Mertelovi, a tak po 1. tretine bol stav bezgólový.

Hneď na začiatku 2. tretiny mali Trenčania možnosť hrať presilovú hru a využil ju Sojčík po peknej prihrávke od Lelkeša. Piešťanci mohli okamžite vyrovnať, ale Nemec v samostatnom nájazde nebol úspešný. Rovnako pochodil aj Melichárek, ale v 31. minúte už Chylo po peknej kombinácii vyrovnal. Otočiť skóre v prospech domácich mohol v 35. minúte Šišovský, z dobrej pozície však našiel iba pripraveného Kristína. Skórovať sa nepodarilo ani Henrichovi Ručkayovi, ktorý bol však faulovaný a domáci začali 3. tretinu presilovou hrou.

Z ponúknutej početnej výhody však nič nevyťažili, práve naopak, svojimi zbytočnými faulami ponúkli hosťom presilovku o dvoch hráčov. Tú už o 15 sekúnd využil Pardavý a Trenčania znova viedli. V zostávajúcom čase sa domáci snažili o vyrovnanie, ale Trenčania ich pozornou hrou do šancí nepúšťali. V 55. minúte o výsledku rozhodol Sojčík, ktorý profitoval z výbornej Lelkešovej práce a dorážkou zvýšil na konečných 3:1. V záverečných 5 minútach si domáci vytvorili platonický tlak, gól však už streliť nedokázali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok