Mikulec a Kolenčík podpísali s odborármi kolektívne zmluvy, sú v nich nastavené benefity

TA3 TASR
22.12.2022 17:00

Dočasne poverený šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽANO) a generálny tajomník služobného úradu Ministerstva vnútra (MV) SR Peter Kolenčík podpísali vo štvrtok so zástupcami odborových zväzov kolektívne zmluvy na rok 2023. Informovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová.

Rezort vnútra reaguje na zvýšenú nelegálnu migráciu. V Kútoch buduje stanové mestečko
Facebook/Ministerstvo vnútra SR

Minister podpísal kolektívne zmluvy pre príslušníkov a zamestnancov vo verejnom záujme, generálny tajomník podpísal za služobný úrad kolektívnu zmluvu pre štátnych zamestnancov.

"V kolektívnych zmluvách sú nastavené benefity pre príslušníkov a zamestnancov, napríklad valorizácia platov o sedem percent od 1. januára 2023 a o ďalších desať percent od 1. septembra 2023, tiež odmeny za odpracované roky, tzv. 'vernostné' príslušníkom Policajného zboru, príslušníkom Horskej záchrannej služby, zamestnancom v štátnej službe a zamestnancom vo verejnom záujme," priblížil minister. Dodal, že je zahrnuté aj zvýšenie dovolenky o jeden týždeň nad rozsah ustanovený v Zákonníku práce a ďalšie.

Podpísaná bola kolektívna zmluva vyššieho stupňa pre príslušníkov Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru či Horskej záchrannej služby. Tiež kolektívna zmluva pre zamestnancov v štátnej službe a kolektívna zmluva pre zamestnancov odmeňovaných podľa zákona o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok