Zakladateľ burzy FTX bude vydaný do USA, schválil to bahamský súd

TA3 ČTK
21.12.2022 19:23

Bahamský súd v stredu schválil vydanie zakladateľa a bývalého riaditeľa kryptomenovej burzy FTX Samuela Bankmana-Frieda do Spojených štátov, kde čelí obvineniu z podvodu. Informovala o tom agentúra Bloomberg. Bankman-Fried v stredu súdu oznámil, že sa vzdáva svojho práva brániť sa vydaniu.

Zakladateľ burzy FTX bude vydaný do USA, schválil to bahamský súd
TASR/AP

Tridsaťročný Bankman-Fried bol na Bahamách, kde žije a kde má FTX sídlo, zadržaný začiatkom minulého týždňa. V USA čelí okrem iného obvineniu z podvodu, konšpirácie a prania špinavých peňazí. Hrozia mu tak desiatky rokov väzenia.

Americké úrady tvrdia, že Bankman-Fried tajne prevádzal prostriedky klientov FTX do svojej spoločnosti Alameda Research a používal ich k nezverejneným rizikovým investíciám, okázalým nákupom nehnuteľností a veľkým politickým darom.

Bankman-Fried pôvodne tvrdil, že sa chce vydaniu do USA brániť. Jeho právni zástupcovia však už v pondelok uviedli, že svoj postoj zmenil. Podľa agentúry Bloomberg za tým sčasti stojí nádej, že v USA dosiahne prepustenie na kauciu.

Burza FTX minulý mesiac vyhlásila bankrot. Bankman-Fried pripustil, že pri konaní pochybil a že nedokázal pádu FTX zabrániť. Odmietol ale, že chcel niekoho podviesť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok