Pakistan ukončil rukojemnícku drámu, hlásia viac ako 30 mŕtvych militantov a dvoch elitných vojakov

ta3 TASR
20.12.2022 12:47

Pakistanské bezpečnostné zložky zabili všetkých 33 militantov, ktorí od nedele držali ako rukojemníkov dozorcov "protiteroristického strediska" v meste Banú. Okrem militantov prišli o život aj dvaja členovia zasahujúceho komanda, uvádza agentúra AFP.

Pakistan ukončil rukojemnícku drámu, hlásia viac ako 30 mŕtvych militantov a dvoch elitných vojakov
TASR/AP

Ako pokračoval minister obrany Chavádžá Muhammad Asif, podarilo sa oslobodiť všetkých rukojemníkov. "Desať až pätnásť príslušníkov zasahujúceho armádneho komanda bolo ranených, dvaja z nich sa stali mučeníkmi," povedal Asif.

Špeciálne jednotky vnikli do budovy v utorok okolo poludnia miestneho času po tom, ako sa militanti začali sporiť, čo urobiť s rukojemníkmi. Tých bolo podľa dovtedajších poznatkov bezpečnostných síl najmenej osem. "Bolo tam 33 teroristov z rôznych skupín, ktorí boli zadržaní a väznení v protiteroristickom oddiele (policajnej stanice)," povedal Asif. Predchádzajúce správy hovorili, že išlo o členov pakistanského Talibanu, ktorý nie je priamo prepojený s afganským Talibanom.

"Jeden z nich cestou na toaletu udrel dozorcu tehlou do hlavy a zobral mu zbraň," vysvetlil minister, ako sa militantom podarilo ovládnuť zariadenie. Jedného dozorcu pri tom zabili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok