Čínsky výrobca smartfónov Xiaomi prepustí až 15 percent zamestnancov, spoločnosti klesli tržby

TA3 ČTK
20.12.2022 08:51

Čínsky výrobca smartfónov Xiaomi prepustí až 15 percent zamestnancov. Firma, ktorá mala koncom septembra 35.314 pracovníkov, už v niektorých oddeleniach s rušením pozícií začala. S odvolaním sa na zamestnancov a niektoré čínske médiá o tom v utorok na svojom webe informuje hongkonský denník South China Morning Post (SCMP).

Čínsky výrobca smartfónov Xiaomi prepustí až 15 percent zamestnancov, spoločnosti klesli tržby
Twitter/Lei Jun

V pevninskej Číne pre Xiaomi pracuje vyše 32-tisíc ľudí. Prepúšťanie by sa tak dotklo tisícok z nich, pričom niektorí do firmy nastúpili až pri masívnom nábore, ktorý začal vlani v decembri. SCMP cituje príspevky dotknutých zamestnancov v miestnych médiách a na čínskych sociálnych sieťach Weibo, Xiaohongshu a Maimai.

Firme Xiaomi v treťom štvrťroku kvôli pandemickým opatreniam a slabšiemu dopytu klesli tržby o 9,7 percenta. Príjmy zo smartfónov, ktoré tvoria zhruba 60 percent celkového predaja, medziročne klesli o 11 percent, uviedla firma. Hongkonský denník pripomína, že firma si dala ambiciózny cieľ zosadiť do roku 2024 z pozície jednotky na trhu so smartfónmi americkú spoločnosť Apple.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok