Toto som nikdy nechcela, hovorí Heardová. Uzavrela dohodu v súdnom spore s exmanželom Deppom

ta3 čtk
19.12.2022 19:06

Americká herečka Amber Heardová v pondelok oznámila, že napokon súhlasí s urovnaním súdneho sporu, v rámci ktorého od nej žiadal jej exmanžel Johnny Depp niekoľkomiliónové odškodné za nactiutŕhanie. Informuje o tom agentúra AFP.

Toto som nikdy nechcela, hovorí Heardová. Uzavrela dohodu v súdnom spore s exmanželom Deppom
TASR/AP

Tridsaťšesťročná herečka sa pôvodne odvolala proti júnovému verdiktu súdu, ktorý jej nariadil vyplatiť Deppovi za ohováranie vyše desať miliónov dolárov. Depp naopak mal zaplatiť dva milióny dolárov za vyjadrenie svojho právnika.

„Je dôležité povedať, že som toto nikdy nechcela. Môj život bol ničený počas toho, čo som bránila svoju pravdu. Očierňovanie, ktorému som čelila na sociálnych sieťach, je symptómom toho, ako sa ženy znovu stávajú obeťami, keď vystúpia (so skúsenosťou domáceho násilia)," napísala v pondelok Heardová na svojom Instagrame a dodala, že rozhodnutie uzavrieť dohodu bolo "veľmi ťažké"

Právny spor medzi bývalými manželmi vychádzal zo stĺpika zverejneného v denníku Washington Post v roku 2018, kde sa Heardová označila za "verejne známu tvár domáceho násilia". Depp v ňom nie je menovaný, podľa jeho právnikov ale vyjadrenie vyznievalo jasne, pretože obvinenia zo strany americkej herečky už boli verejnosti známe. Heardová v roku 2020 na žalobu svojho exmanžela reagovala vlastnou sťažnosťou kvôli tvrdeniam Deppovho právnika, že všetky jej obvinenia sú falošné.

Sedemčlenná porota v júni dala Deppovi za pravdu ohľadom všetkých troch výrokov zo spomínaného článku, ktoré právnici hollywoodskej hviezdy napadli. Porotcovia pritom dospeli k záveru, že Heardová jednala so zlým úmyslom, keď sa vo svojom texte okrem iného sťažovala na "inštitúcie" chrániacich mužov obvinených z domáceho násilia. Depp všetky obvinenia z fyzických útokov na svoju bývalú manželku odmieta a naopak na súde vykresľoval o 22 rokov mladšiu herečku ako agresora.

Heardová naopak uspela so svojou sťažnosťou na vyjadrenie exmanželovho právnika, ktorý jej tvrdenie označil za mystifikáciu. Proces medzi oboma hollywoodskymi hercami bol sledovaný v priamom prenose po celom svete a vyznel úplne inak ako predchádzajúci spor v Británii, kde sa súd priklonil k obvineniu, že Depp svoju exmanželku bil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok