PR správa

Ako zvládať prvé vrásky? Pripravte sa na ne vopred

20.12.2022 00:00

Je lepšie zamedziť tvorbe vrások, než sa ich potom zbavovať. Nik z nás nebude večne mladý, ale výskyt vrások môžeme do značnej miery oddialiť. Okrem genetiky totiž rozhoduje aj to, ako sa o seba staráme. A k správnej starostlivosti patrí aj to, čo jeme a aké výživové doplnky užívame. Myslieť by ste mali najmä na dostatok vitamínov a minerálov, ale pre pokožku je podstatná aj stavebná bielkovina kolagén, ktorá tvorí až 80% hmoty kože.

Ako zvládať prvé vrásky? Pripravte sa na ne vopred
Envato Elements

Prečo je práve kolagén na vrásky účinnou zbraňou, vysvetľuje dermatologička Jana Molčanová: “Z hľadiska estetickej dermatológie je kolagén dôležitý pre zachovanie pevnej a pružnej pokožky, zdravých nechtov a vlasov. V strednom veku sú tieto výživové doplnky nenahraditeľnou zbraňou v prevencii starnutia kože, nechtov, kĺbov a šliach. Najmä po 40. roku života je vhodné užívanie výživových doplnkov s obsahom kolagénových peptidov.” Práve v tomto veku už telo samotné nemusí vytvárať toľko kolagénu, koľko potrebuje a prejavuje sa to primárne na pleti. Málo kolagénu znamená ochabnutú, suchú a celkovo citlivú pleť

Doplniť si kolagén je možné prostredníctvom výživových doplnkov, získavaných z vedľajších produktov dobytka, alebo rýb. Keďže kolagén je dnes na každom rohu, vyberať by ste mali opatrne. Kvalitný kolagén by mal byť v bioaktívnej forme. To znamená, že musí byť pre ľudské telo rozpoznateľný. A o tom rozhoduje spôsob jeho výroby. Ak chce výrobca zachovať bioaktivitu, musí surový kolagén z dobytka alebo rýb štiepiť za studena, bez tepelných úprav. Keďže kolagén z dobytka by sa z hľadiska hygieny mal upravovať tepelne, lepším zdrojom je práve kolagén z morských rýb.

Pri jeho štiepení je ale dôležité, aby vznikli peptidy so zachovanou štruktúrou, vďaka ktorej ich ľudské telo rozpozná. To je spomínaná bioaktivita. Navyše je lepšie, keď sú kolagénové peptidy v stopercentnej čistote - prímesi by mohli zbytočne sťažovať vstrebávanie kolagénu do krvného obehu. Česká značka Inca Collagen, ktorá je na trhu už sedem rokov, sa rozhodla pre šetrné štiepenie kolagénu z morských rýb pomocou enzymatickej hydrolýzy. Enzýmy rozštiepia molekulu kolagénu na peptidy a pritom zachovajú potrebnú štruktúru.

Okrem toho je Inca Collagen 100% čistý kolagén, bez arómy a príchute. Prášková forma zaručuje jeho trvanlivosť, takže nepotrebuje konzervanty. Užíva sa jednoducho, v každom vrecúšku je 3000 mg morského kolagénu, ktorý stačí rozmiešať spolu s vodou na roztok a vypiť. Takáto denná dávka je podľa doterajších odborných zistení ideálnou a postačuje na to, aby si telo doplnilo svoj vlastný kolagén. Výsledkom sú skvelé účinky nielen na pleti.

Prečítajte si recenzie spokojných zákazníkov na Inca Collagen:

“Mne moc pomohol Inca Collagen s pleťou. Mám menej vrások a kolená, ktoré občas boleli, už vôbec nebolia.” Darina Šprláková

“Váš kolagén mi pomáha udržať pleť a pokožku v zachovalom stave.” Martina Balocká




Samozrejme, ak si chcete zachovať mladistvú pokožku čo najdlhšie, rozhoduje celý váš životný štýl. Zabudnite preto na fajčenie, časté pitie alkoholu, ponocovanie a v rámci možností je vhodné pokúsiť sa eliminovať stres. “Okrem pestrej stravy a doplnkov s obsahom kolagénu, užívania vitamínov (A, C, B, E), zinku, medi a iných stopových prvkov, je v tomto boji dôležitý dostatočný príjem tekutín, ochrana pred slnečným žiarením, dostatok kvalitného spánku, minimalizácia stresu a kvalitná kozmetická starostlivosť,” upresňuje doktorka Molčanová.

Pri takejto starostlivosti a s pomocou Inca Collagen sa vám vaša pleť odvďačí dlhodobo mladistvým vzhľadom a zdravím.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok