Obrovská vlna pri juhoafrickom Durbane zabila troch ľudí, najmenej 17 ďalších bolo zranených

TA3 ČTK
19.12.2022 08:09

Traja ľudia zahynuli a najmenej 17 ďalších bolo zranených, keď ich v nedeľu pri juhoafrickom pobrežnom meste Durban zasiahla obria vlna. Informoval o tom v pondelok spravodajský server The Guardian s odvolaním sa na juhoafrických záchranárov.

Obrovská vlna pri juhoafrickom Durbane zabila troch ľudí, najmenej 17 ďalších bolo zranených
Twitter/1News

Mohutná vlna zasiahla asi stovku ľudí, ktorí boli v tej chvíli vo vode alebo na pláži. Časť z nich vlna zrazila k mólu, kde utrpeli mnohopočetné zranenia. Na mieste zasahovalo asi 35 záchranárov, ale trojici osôb vrátane jednému dospievajúcemu už pomôcť nedokázali, uviedol vo vyhlásení hovorca záchranárov Njabulo Dlungele.

Durban a jeho pláže sa obvykle v období vianočných sviatkov stávajú obľúbeným miestom, kam mieria domáci i zahraniční turisti. Očakáva sa, že tohtoročná sezóna bude rušnejšia ako obvykle, pretože ľudia si budú chcieť vynahradiť dva roky protipandemických opatrení.

Prístavné mesto na východnom pobreží Juhoafrickej republiky pri Indickom oceáne navyše teraz opäť postupne otvára časť pláží, ktoré museli byť uzavreté kvôli vysokému výskytu baktérie Escherichia coli. Táto baktéria, ktorá môže spôsobiť nebezpečné ochorenia, sa v okolí Durbanu rozšírila po ničivých záplavách, ktoré tento rok postihli provinciu KwaZulu-Natal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok