NHL: Calgary ukončilo šnúru prehier. Rangers, Carolina a Minnesota si predĺžili víťazné série

TA3 TASR
19.12.2022 07:04

Hokejisti Calgary Flames zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade San Jose Sharks 5:2 a ukončili sériu piatich prehier. Slovenský útočník Adam Ružička nastúpil v tretej formácii "plameňov", na ľade strávil 8:41 min. a do kanadského bodovania sa nezapísal.

NHL: Calgary ukončilo šnúru prehier. Rangers, Carolina a Minnesota si predĺžili víťazné série
TASR/AP

Hráči New York Rangers zvíťazili na ľade Chicaga Blackhawks hladko 7:1. "Jazdci" odohrali druhý zápas v priebehu dvoch dní a pred slovenským brankárom Jaroslavom Halákom, ktorý v predošlom stretnutí vychytal víťazstvo na ľade Philadeplhie (6:3), dostal prednosť Igor Šesťorkin. Rangers zvíťazili v siedmom zápase za sebou.

Blackhawks sú s 18 bodmi naďalej najslabší tím súťaže. Prehra s Rangers bola pre nich siedma v sérii a z uplynulých 24 zápasov zvíťazili len v troch. Z celkovo 30 odohraných zápasov doterajšieho priebehu sezóny prehrali 23.

V súboji tímov, ktoré zvíťazili v predošlých štyroch zápasoch, zdolala domáca Minnesota Ottawu 4:2. Na troch góloch Wild sa podieľal ruský útočník Kirill Kaprizov, ktorý zopakoval bilanciu 1+2 z predošlého duelu s Chicagom.

Hráči Caroliny bodovali v jedenástom zápase v rade, keď doma zdolali Pittsburgh 3:2. Piatym víťazstvom za sebou zároveň ukončili úspešnú sériu "tučniakov", ktorí prehrali prvýkrát po siedmich víťazstvách. Seattle si na domácom ľade poradil s Winnipegom 3:2. Zatiaľ čo pre domácich to bolo prvé víťazstvo po dvoch prehrách, Jets prehrali prvýkrát po dvoch víťazstvách.

Výsledky zápasov NHL

San Jose - Calgary 2:5

Seattle - Winnipeg 3:2

Chicago - New York Rangers 1:7

Carolina - Pittsburgh 3:2

Minnesota - Ottawa 4:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok