Dominantná výhra hokejistov Slovenska nad Lotyšskom, Cehlárik zaznamenal hetrik

ta3 tasr
17.12.2022 15:53

Slovenskí hokejoví reprezentanti sa stali víťazmi domáceho Vianočného Kaufland Cupu. V sobotňajšom zápase zdolali Lotyšov 6:1. Triumf zariadil hetrikom kapitán Peter Cehlárik a po jednom góle zaznamenali Samuel Takáč, Róbert Lantoši a Alex Tamáši.

Dominantná výhra hokejistov Slovenska nad Lotyšskom, Cehlárik zaznamenal hetrik
TASR - Pavel Neubauer

Turnaj v Bratislave slúžil tímu trénera Craiga Ramsayho ako príprava pred MS, ktoré sa uskutočnia v Lotyšsku a Fínsku od 12. do 28. mája. Slováci nadviazali na víťazstvo s Lotyšskom z februárových ZOH v Pekingu, keď tohto súpera zdolali 5:2. Domáci hráči tak po troch prehrách na novembrovom Nemeckom pohári dosiahli druhé víťazstvo v príprave.

Vianočný Kaufland Cup:

Slovensko - Lotyšsko 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Góly: 3. Cehlárik (Gernát, Lantoši), 7. Cehlárik (Daňo, Lantoši), 24. Cehlárik (Ivan, Sukeľ), 29. Takáč (Fominych), 49. Lantoši (Fominych), 55. Tamáši (Bakoš) - 60. Balinskis (Ri. Bukarts, Ro. Bukarts). 

Rozhodovali: Hronský, Stano - Durmis, D. Konc ml., vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: Jedlička (SLOVENSKO) 5 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 5485 divákov.

SR: Škorvánek - Gernát, Marinčin, Grman, Ivan, Bučko, Golian, Koch, Beňo - Daňo, Sukeľ, Cehlárik - Bakoš, Tamáši, Jedlička - Fominych, Lantoši, Takáč - Lunter, Čacho, Hrehorčák

Lotyšsko: Vitols (29. Bajaruns-Galejs) - Zile, Freibergs, Balinskis, Cukste, Smons, Ozols, Brants - Dzierkals, Egle, Ri. Bukarts - Lapinskis, Buncis, Ro. Bukarts - Zabusovs, Homjakovs, Andersons - Melnalksnis, Freidenfelds, Gorsanovs

Lotyšom patril úvod duelu a po 20 sekundách mali prvú nebezpečnú strelu na Škorvánka. Slováci prvýkrát ohrozili súperovho brankára v 3. minúte počas signalizovanej presilovej hry. Kapitán Cehlárik ju po šiestich sekundách okamžite využil strelou od modrej čiary. Ramsayho tím využil aj druhú početnú výhodu, keď sa opäť presadil Cehlárik a zvýšil na 2:0. Pred koncom prvej tretiny mohol Lunter ešte zvýšiť náskok, no po dobrom forčekingu netrafil bránu.

Na začiatku druhého dejstva boli aktívnejší Lotyši, no gól padol na opačnej strane. Ivan nahral Cehlárikovi a ten v 24. skompletizoval čistý hetrik. Krátko na to Škorvánek pri svojej premiére zachránil Slovákov od inkasovaného gólu na bránkovej čiare. Tamáši a Sukeľ mohli počas presilovej hry zvýšiť náskok, no brankár Vitols zneškodnil obe strely. V polovici duelu však už bol štvorgólový rozdiel, keď skóroval Takáč. Lotyši potom vystriedali brankára, ale aj Bajaruns-Galejs mohol zakrátko inkasovať. Daňo však trafil hornú žŕdku.

V úvode tretej tretiny hrali Lotyši presilovú hru, no brankár Škorvánek zneškodnili všetky strely. Cehlárik mohol v 49. minúte pridať svoj štvrtý gól v stretnutí, ale prestrelil odkrytú bránku Lotyšska. O chvíľu na to však Slováci zvýšili na 5:0, keď Lantoši prekonal brankára Bajarunsa-Galejsa. Potom sa presadil Tamáši, no posledné slovo mali Lotyši, keď v záverečnej minúte počas presilovky znížili na konečných 1:6.

konečná tabuľka turnaja:
      1. SLOVENSKO 2  2 0 0 0 12:1   6
      2. Lotyšsko  2  0 1 0 1  5:9   2
      3. Nórsko    2  0 0 1 1  3:10  1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok