Skupina okolo Budaja a Čekovského opúšťa klub OĽaNO, v koalícii zatiaľ ostáva

ta3 tasr
16.12.2022 16:00

Občiansko-demokratická platforma odchádza z klubu OĽANO. Potvrdil poslanec Národnej rady SR Kristián Čekovský. O dôvodoch a ďalších krokoch plánujú informovať v pondelok.

Ján Budaj potvrdil odchod platformy z klubu OĽaNO v piatok popoludní, uvádza Denník N. Podľa Budaja desiati poslanci okolo Kristiána Čekovského odchádzajú z klubu OĽaNO, „ale zatiaľ nie z koalície“. V klube OĽaNO zostane po ich odchode 37 poslancov. 

"Budeme ešte priebežne informovať aj o ďalších krokoch. Nie je to tajomstvo už," povedal Čekovský na margo ich odchodu. Nepovedal zatiaľ, koľkí poslanci klub opúšťajú, ani či s nimi pôjdu aj iní ministri okrem šéfa envirorezortu Jána Budaja. Dodal, že platforma má desať členov. S ich krokom majú byť podľa slov Čekovského oboznámení aj líder OĽANO Igor Matovič a premiér Eduard Heger.

Predseda klubu OĽANO Michal Šipoš pre TASR reagoval, že o odchode platformy sa dozvedeli z médií. "Samozrejme, sme pripravení na úzku spoluprácu pre dobro Slovenska, tak ako doteraz," dodal Šipoš.

V neskoršom oznámení sa uvádza, že Občiansko-demokratická platforma oznámi svoje ďalšie kroky v pondelok na tlačovej konferencii. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok