Skupina Anonymous hrozí po smrti hackera zverejnením citlivých údajov

TASR
26.1.2013 15:44

Hackeri, tvrdiaci, že sú zo skupiny Anonymous, pohrozili, že čoskoro zverejnia citlivé informácie týkajúce sa amerického ministerstva spravodlivosti. Oznámila to televízna stanica CNN.

Skupina Anonymous hrozí po smrti hackera zverejnením citlivých údajov
SITA

Na internetovej stránke vládnej agentúry zodpovednej za ukladanie trestov na federálnej úrovni hackeri umiestnili správu podpísanú slovom "Anonymous", v ktorej požadujú, aby Spojené štáty reformovali systém súdnictva, inak budú čeliť zverejneniu "citlivých" usvedčujúcich informácií.

V hrozbe sa tiež spomínala smrť 26-ročného internetového aktivistu Aarona Schwartza, ktorý spáchal samovraždu 11. januára. Schwartz čelil obvineniu z federálnych počítačových podvodov a mohol byť odsúdený až na 35 rokov väzenia. Podľa obvinenia mal ukradnúť milióny on-line dokumentov z Massachusettského technologického inštitútu (MIT) prostredníctvom jeho počítačovej siete.

K hrozbe bolo pripojené video zo servera YouTube, v ktorom sa objavili zábery zo studenej vojny a strategických hier. Schwartzova samovražda mobilizovala aj skupinu Anonymous, ktorá tvrdila, že na oplátku znefunkčnila niekoľko webových stránok MIT. Skupina Anonymous je považovaná za od seba nezávislé nehierarchické hnutie tzv. hacktivistov, ktorí nesúhlasia s pokusmi o obmedzenie slobody internetu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok