Veľký vianočný playlist: 30 klasík i moderných hitov, ktoré vás dostanú do sviatočnej nálady

ta3/Soňa Búranová
16.12.2022 00:00

Do Vianoc zostáva už len niekoľko dní. A čo by to bolo za sviatky bez najznámejších vianočných skladieb, ktoré človeka naladia. Wham!, Michael Bublé, Mariah Carey, Miroslav Žbirka, Iveta Bartošová či Kryštof. Pripravili sme pre vás zoznam vianočných hitov zo sveta aj z domova, ktoré vás naladia.

Veľký vianočný playlist: 30 klasík i moderných hitov, ktoré vás dostanú do sviatočnej nálady
Profimedia

Svetové vianočné hity

1. Wham! - Last Christmas

Popové duo Wham! v zložení George Michael a Andrew Ridgeley túto skladbu vydalo v roku 1984, no na vrchol rebríčka sa dostala až v roku 2017 (po Michaelovej smrti), a to napriek tomu, že dlhé roky inšpirovala mnohých spevákov aj speváčky, ktorí ju prespievali.

2. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

Americká speváčka a skladateľka Mariah Carey má jeden celý album plný vianočných piesní, no konkrétne táto je nezabudnuteľná. V skutočnosti až tak veľmi, že sa koncom roka 2021, 27 rokov po tom, čo bola pôvodne nahraná, dostala na prvé miesto v rebríčku Billboard.

3. Shakin' Stevens - Merry Christmas Everyone

Ide o slávnostnú pieseň, ktorú nahral spevák a skladateľ z Walesu. Napísal ju Bob Heatlie. Skladba vyšla v roku 1985, kedy sa stala vianočným hitom číslo jeden. Nahraná však bola už o rok skôr, no jej plánované vydanie odložili, aby sa predišlo stretu s rýchlym úspechom charitatívneho singlu kapely Band Aid Do They Know It's Christmas.

4. Michael Bublé - It's Beginning To Look A Lot Like Christmas

Túto vianočnú pieseň v roku 1951 napísala Meredith Willson, pôvodne sa však volala It's Beginning to Look Like ChristmasSkladbu nahrali mnohí umelci, jedným z nich je práve Bublé. Objavila sa na jeho albume s názvom Christmas.

5. Ed Sheeran & Elton John - Merry Christmas

"Viem, že tento rok bola bolesť, ale je čas to nechať ísť – budúci rok, nikdy nevieš," znie v piesni týchto dvoch celosvetovo známych umelcov, ktorá vyšla minulý rok. Melódia dokáže byť optimistická a plná nádeje bez toho, aby ignorovala ťažkú realitu pandémie koranavírusu.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 6 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok