Peter Weiss: Prezidentka by mala vyzvať občanov, aby sa zúčastnili referenda

ta3/MŠ
13.12.2022 14:05

Poslanci Národnej rady SR presunuli hlasovanie o vyslovení nedôvery vláde Eduarda Hegera na štvrtok 15. decembra. Bývalý podpredseda parlamentu Peter Weiss tvrdí, že je niekoľko spôsobov, ktorými by sa predstavitelia koalície mohli pokúsiť presvedčiť niekoľkých poslancov, aby vládu podržali.

Peter Weiss: Prezidentka by mala vyzvať občanov, aby sa zúčastnili referenda
ta3

"Politika na Slovensku stratila dôstojnosť," povedal v relácii Tak takto?! o utorkovom hlasovaní v Národnej rade SR Peter Weiss, podľa ktorého by sa občania mali zúčastniť januárového referenda. Tvrdí, že je treba "zmeniť pravidlá tak, aby v budúcnosti takýto politický cirkus už nemohol nikdy nastať".

Podľa bývalého podpredsedu parlamentu stojí za presunutím hlasovania snaha vládnej koalície presvedčiť niekoľko poslancov, aby podržali vládu. Podotkol, že v parlamente poslanci, ktorí pôsobia ako nezávislí, a je ich možné sľubmi presvedčiť. Ako príklad uviedol ponuku miesta na kandidátke v budúcich voľbách.

Weiss pripomenul prezidentkino tvrdenie o tom, že na Slovensku panuje rekordná nedôvera v demokraciu. "To, čo sa deje, tú krízu len prehĺbi," povedal. Na záver dodal, že prezidentka by mala vyzvať občanov Slovenska, aby sa zúčastnili referenda.

Celý diel relácie Tak takto?! s Petrom Weissom si môžete pozrieť tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok