Aerolínia ANA zrušila 379 letov kvôli problémom lietadla Dreamliner

TASR
26.1.2013 11:07

Japonská letecká spoločnosť All Nippon Airways (ANA) dnes oznámila, že zruší 379 februárových letov po tom, ako sa pri lietadlách typu Boeing 787 Dreamliner vyskytli prevádzkové problémy. Informovala o tom agentúra DPA.

Aerolínia ANA zrušila 379 letov kvôli problémom lietadla Dreamliner
SITA

Zrušenie letov sa dotkne 24.300 domácich aj zahraničných cestujúcich, uviedla ANA, ktorá je najväčším prevádzkovateľom tohto najnovšieho typu dopravného lietadla spoločnosti Boeing. Medzi zrušenými letmi sú aj medzinárodné, a to z Tokia do Seattlu, San José, Frankfurtu nad Mohanom a Soulu.

ANA disponuje 17 Dreamlinermi z celkového počtu 50, ktoré spoločnosť Boeing dosiaľ vyrobila. Tento typ lietadla sa vzhľadom na svoj dizajn a ľahké materiály vyznačuje úsporou paliva, pričom asi 35 percent konštrukčných dielov lietadla zabezpečujú domáci japonskí výrobcovia.

Boeing 787 Dreamliner začal tento mesiac vykazovať viacero nedostatkov, čo viedlo k celosvetovému stiahnutiu tohto typu z prevádzky. Jeden stroj, patriaci leteckej dopravnej spoločnosti ANA, musel 16. januára kvôli mechanickým problémom núdzovo pristáť na západe Japonska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok