NHL: Montreal zdolal Calgary 2:1 po samostatných nájazdoch. Slafkovský asistoval, Ružička bez bodu

ta3 TASR
13.12.2022 06:41

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský prispel v noci na utorok v NHL asistenciou k víťazstvu Montrealu nad Calgary 2:1 po nájazdovom rozstrele. Na ľade strávil 15:22 min a pripísal si na konto plusový bod. Adam Ružička sa v drese hostí bodovo nepresadil. New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehralo na štadióne New Yorku Rangers 3:4 po predĺžení.

NHL: Montreal zdolal Calgary 2:1 po samostatných nájazdoch. Slafkovský asistoval, Ružička bez bodu
AP Photo/Stephen Brashear

Slafkovský v 42. minúte vybojoval puk v rohu klziska a naservíroval ho Joshovi Andersonovi, ktorý prekonal Jacoba Markströma. Pre slovenského krídelníka to bol deviaty bod v sezóne a piata asistencia. Slafkovský vyslal na švédskeho brankára tri strely. O zisku dvoch bodov pre Canadiens rozhodol nájazd Kirbyho Dacha, Jake Allen vykryl 34 striel. Ružička odohral za Flames 12:25 min.

"Víťazstvo je dielo celého kolektívu. Bol to jeden z našich najlepších výkonov v sezóne, ak zoberieme do úvahy detaily- Veľmi dobrú robotu sme odviedli pri oslabeniach. Myslím, že v nájazdoch sme si zaslúžili získať extra bod," uviedol pre oficiálny web profiligy tréner Montrealu Martin St. Louis.

NY Rangers ukončili 11-zápasovú víťaznú sériu New Jersey na klziskách súperov. Tatar bol na ľade 19:21 min, pred Jaroslavom Halákom dostal v bránke domácich prednosť Igor Šesťorkin. Anaheim bez Pavla Regendu prehral v Ottawe 0:3.

Výsledky zápasov NHL

Montreal - Calgary 2:1 pp a sn /za domácich Slafkovský 0+1/

New York Rangers - New Jersey 4:3 pp

Piitsburgh - Dallas 2:1

Ottawa - Anaheim 3:0

Minnesota - Edmonton 2:1

St. Louis - Nashville 1:0 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok