SZĽH schválil budúcoročný rozpočet, Handzuša nahradil Pavlikovský

ta3 tasr
12.12.2022 19:40

Uvoľnené miesto vo výkonnom výbore Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) po Michalovi Handzušovi zaujal Richard Pavlikovský. Delegáti o tom rozhodli na pondelňajšom kongrese, kde schválili budúcoročný finančný rozpočet a určili taktiež nového generálneho sekretára SZĽH Miroslava Laža.

SZĽH schválil budúcoročný rozpočet, Handzuša nahradil Pavlikovský
TASR/Dano Veselský

"Veľmi si vážim mandát, ktorý som dnes dostal. Verím, že budem pri rozvoji hokeja a športu nápomocný naďalej. Urobím pre to maximum a teším sa na ďalšiu spoluprácu," uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii Pavlikovský, ktorý obsadil post so ziskom nadpolovičnej väčšiny hlasov (175). Jeho predchodca odstúpil z funkcie v dôsledku rozhodnutia zväzu nezakázať hráčom z KHL reprezentovať Slovensko. "Budem sa venovať rozvojovým témam a riešeniam, ktoré sa už realizujú. Chcem v maximálnej možnej miere spájať hokejové hnutie," doplnil Pavlikovský.

Zväz schválil rozpočet na rok 2023 v rovnakej výške tretíkrát za sebou. "Schválili sme rozpočet vo výške 9,8 milióna eur. Drvivá väčšina pôjde na rozvoj reprezentácií a stále navyšujeme množstvo peňazí, ktoré idú do mládeže. Vzhľadom na infláciu hľadáme priestor ako optimalizovať náklady a mať viac voľných peňazí. Pomáhajú nám aj partneri cez komerčné zdroje. Tí sú pre nás oporou," povedal k rozpočtu výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ.

Nový generálny sekretár Lažo nastúpi do úradu od nového roka a prevezme ho po Ivanovi Pulkertovi. Momentálne pôsobí ako člen výkonného výboru, regionálny manažér zväzu pre bratislavský kraj a v klube Modré Krídla Slovan. "Chcem poďakovať prezidentovi Šatanovi za dôveru, nerodilo sa to jednoducho. Pre mňa to bolo ťažké rozhodnutie, ale slovenská reprezentácia je to najdôležitejšie, čo máme," uviedol Lažo, ktorý sa po nástupe do funkcie vzdá svojich regionálnych aj klubových povinností.

Šatan ocenil na kongrese Cenou prezidenta SZĽH za rozvoj hokejovej infraštruktúry ôsmich zástupcov samospráv či súkromných investorov, ktorí sa podieľali na jej zveľadení. "Veľmi sa tešíme, že nám za posledné tri roky pribudlo osem nových ľadových plôch, ktorými sa rozširujú možnosti na športovanie pre našu mládež. Ruka v ruke s tým ide aj zvyšovanie kvality práce s našou mládežou. Verím, že v nasledujúcich rokoch podporia rozvoj infraštruktúry aj ďalšie mestá," dodal na záver Šatan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok