Čaputová navštívila na Cypre slovenských vojakov. Stretla sa aj s prezidentom Nicosom Anastasiadesom

ta3 TASR
12.12.2022 13:57

Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila v pondelok na Cypre slovenských vojakov a policajtov, ktorí tam slúžia v rámci mierovej misie Organizácie Spojených národov. Na Cypre sa stretla aj s tamojším prezidentom Nikosom Anastasiadisom.

Čaputová po stretnutí so slovenskými vojakmi a policajtmi napísala na Facebooku, že je na nich "veľmi hrdá". Pred Vianocami ich podľa vlastných slov navštívila priamo v sektore, kde pôsobia. 

"Prišla som ich pozdraviť a dozvedieť sa z prvej ruky, čím žijú a ako sa majú. Priniesli sme aj darčeky zo Slovenska, aby chute a vône Slovenska mali prítomné počas Vianoc aj ďaleko od domova," uviedla v príspevku na sociálnej sieti.

Prezidentka dodala, že na Cypre zo všetkých strán vrátane z úst prezidenta Anastasiadisa počúvala na slovenských vojakov a policajtov pochvalné slová o ich profesionalite, zručnosti a užitočnosti pre celú misiu OSN.

S cyperským prezidentom Anastasiadisom hovorila Čaputová tiež o bezpečnostnej situácii v regióne, ale aj o vojne na Ukrajine. "S Cyprom máme dobré vzťahy, ktoré môžeme v oblasti inovácií či zelenej tranzície ďalej prehlbovať," uzavrela prezidentka.

Prezidentka navštívila vojakov a policajtov na Cypre v rámci tradície predvianočných návštev u slovenských vojakov pôsobiacich v zahraničných misiách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok