Silné sneženie potrápilo aj Britániu. Na londýnskych letiskách boli zrušené desiatky letov

TA3 ČTK
12.12.2022 07:16

Na letisku Stansted severne od Londýna bola v nedeľu večer prerušená prevádzka kvôli zlému počasiu. Informoval o tom v pondelok spravodajský server BBC News, podľa ktorého boli kvôli sneženiu, námraze a mrznúcej hmle zrušené či oneskorené lety aj na londýnskych letiskách Heathrow a Gatwick. Na londýnskych letiskách boli kvôli sneženiu zrušené či oneskorené desiatky letov

Oneskorenie treba v Británii očakávať aj vo vlakovej doprave. Vodiči áut boli vyzvaní k opatrnosti po tom, čo na niektorých diaľniciach došlo v nedeľu k nehodám. Letisko Stansted v nedeľu večer oznámilo, že bolo nútené uzavrieť svoju jedinú dráhu, kým z nej nebude odprataný sneh. Všetky lety boli zrušené.

"Pred tým boli hlásené oneskorenia kvôli nutnosti odľadovania lietadiel. Bezpečie pasažierov je na prvom mieste," uviedol hovorca letiska. "Radíme cestujúcim, aby si skontrolovali informácie o lete u svojej leteckej spoločnosti," dodal. Na letisku Heathrow bolo v nedeľu zrušených viac ako 50 letov. Mrznúca hmla obmedzila počet lietadiel, ktoré mohli počas hodiny štartovať a pristávať. Problémy na letisku sa čakajú aj v pondelok.

Letisko Gatwick dočasne uzavrelo dráhu o 18:55 SEČ kvôli nečakanému sneženiu a znovu ju otvorilo až o 21:00 SEČ, keď sa podmienky zlepšili. Mnoho letov bolo oneskorených alebo zrušených, 28 ich bolo odklonených na iné letiská. 

Aj v prípade letísk Heathrow a Gatwick si majú cestujúci preveriť situáciu u svojich aerolínií. Varovanie pred možnými obmedzeniami letov vydalo aj londýnske letisko Luton. V sobotu kvôli hustému sneženiu zavrelo obe dráhy letiská v Manchestri, čo postihlo desiatky letov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok