Ukrajina potvrdila, že zaútočila na územia okupované Ruskom. Zasiahla aj základňu Wagnerovcov

ta3 čtk
11.12.2022 20:47

Veliteľstvo ukrajinskej armády potvrdilo sériu náletov na ciele na územiach okupovaných Ruskom. Na Telegrame informovalo o zásahu siedmich kontrolných stanovíšť, oblastí s vysokou koncentráciou zbraní a vojenskej techniky a muničného skladu.

Ukrajinské jednotky zasiahli aj základňu žoldnierskej Wagnerovej skupiny na východe Ukrajiny. Informoval o tom gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj.

Hajdaj oznámil zničenie hotela v meste Kadijivka, v ktorom podľa neho bolo sídlo Wagnerovej skupiny, ktorej žoldnieri bojujú na strane Ruska. Rusi podľa Hajdaja pri útoku utrpeli "značné straty" a "najmenej 50 percent preživších síl zomrie, pretože sa im nedostane lekárskej pomoci", cituje šéfa Luhanskej oblasti BBC News.

Zásah hotela potvrdil aj starosta mesta, ktoré je v ruštine označované ako Stachanov. Informovala o tom agentúra TASS.

Armáda upozornila aj na dianie v Ruskom obsadenom Melitopole na juhu krajiny, kde predstavitelia dosadenej samosprávy nútia ukrajinským obyvateľom ruské pasy. "Ukrajinské hrivny sú postupne sťahované z obehu v obchodnej sieti, obyvateľstvo je nútené prechádzať na ruské ruble," uviedla tiež armáda.

"Okupanti sa tiež snažia finančne motivovať miestne obyvateľstvo k spolupráci, poskytujú finančnú pomoc osobám v dôchodkovom veku vo výške 10 000 rubľov a vyplácajú vyššie platy lojálnym miestnym obyvateľom, ktorí súhlasili s prácou v inštitúciách tzv. okupačných orgánov," uviedla k dianiu v Melitopole ukrajinská armáda na Telegrame.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok