Valášek: Predčasné voľby sú logickým krokom. Slovensko by sa po nich vrútilo do chaosu, oponoval Klus

ta3/Dominik Pálka
11.12.2022 12:19

Hlasovanie o osude vlády je naplánované na utorok 13. decembra. Predseda parlamentu Boris Kollár už avizoval, že ak by vláda padla, rokovanie by prerušil. O návrhu na vyslovenie nedôvery vláde a možnosti predčasných volieb v relácii V politike diskutovali poslanci Tomáš Valášek, Martin Klus, Miroslav Kollár a Anna Mierna.

v_politike_19.jpg
TA3

Kollár návrh nepodpísal

Poslanec NR SR a predseda strany SPOLU Miroslav Kollár (nezaradený) povedal, že návrh na vyslovenie nedôvery vláde nepodpísal. "Som absolútne autonómny človek. V takomto čase odvolať vládu premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) považujem za hazard," vysvetlil. Povedal, že by podporil odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). "Máme záruku, že Matovič nebude iný. Poďme sa baviť o riadenej ceste k voľbám na jeseň," uviedol.  Podľa neho neexistuje v súčasnosti rozumná alternatíva a ani plán, ktorý by vyriešil problémy po prípadnom páde vlády.

Miroslav Kollár tiež povedal, že sa s expremiérom Mikulášom Dzurindom rozprávajú o vytvorení koalície menších demokratických strán. "Nechceme, aby sa nezopakoval rok 2020, keď prepadlo pol milióna hlasov demokratických voličov," dodal.

Klus oponoval Valáškovi

Valášek nesúhlasil s Kollárom. Podľa neho je potrebné, aby sa na vládu vyvíjal tlak. "Dobre si uvedomujú, že hľadanie úradníckej vlády je nezmysel. Predčasné voľby sú logicky ďalším krokom," dodal. "Nemyslím si, že je to dobrý nápad. Nemôžeme vytvárať tlak tým, že niečo zničíme. Chceme zachrániť to, aby sa Slovensko nevrútilo do chaosu," oponoval Valáškovi Martin Klus. 

Klus si myslí, že je potrebný čas na to, aby sa sformovala alternatíva, ktorá by dávala "nádej, že vo vláde nebude Smer a ani Hlas". "V tejto atmosfére to nemôže ani dopadnúť inak, než vláda Hlasu a Smeru,vysvetlil.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok