Obrák vo Val d´Isere: Odermatt suverénne vyhral, Žampovci vypadli v prvom kole

ta3 tasr
10.12.2022 13:14

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt suverénne zvíťazil v sobotnom obrovskom slalome Svetového pohára. Vo francúzskom Val d´Isere bol najrýchlejší v oboch kolách a pred Rakúšanom Manuelom Fellerom mal v súčte časov náskok 1,4 sekundy. Pódium doplnil Slovinec Žan Kranjec (+2,05), ktorý si v druhom kole polepšil o osem miest. Bratia Adam a Andreas Žampovci nepostúpili do druhého kola.

Obrák vo Val d´Isere: Odermatt suverénne vyhral, Žampovci vypadli v prvom kole
TASR/AP

Odermatt sa prezentoval precíznou jazdou aj v druhom kole a na Fellera zvyšoval náskok na každom z medzičasov. Presvedčivo tak dosiahol šestnáste víťazstvo v kariére, šieste v obrovskom slalome a upevnil si pozíciu lídra seriálu v celkovom hodnotení i v hodnotení obrovského slalomu. Tesne za pódiom skončili nórski reprezentanti Atle Lie McGrath a Henrik Kristoffersen.

Adam Žampa úvodné kolo nedokončil, jeho brat Andreas obsadil nepostupovú 42. pozíciu (+4,75). "Škoda, Val d'Isere je jeden z mojich obľúbených obrákov, ale dnes mi to bohužiaľ v prvom kole nevyšlo. Po dlhšej dobe som vypadol. Chyby som robil už hore, v strede ma rozhodilo v jednej z brán, snažil som sa nabrať čo najlepšiu rýchlosť a stratil som kontakt so snehom. Ja však hovorím, že je lepšie vypadnúť ako skončiť na 31. mieste,“ uviedol Adam Žampa prostredníctvom tlačovej správy.  

Andreas nastúpil  pre zlomeninu ruky so špeciálnou dlahou a problémy mu taktiež robil druhý sektor, kde stratil viac ako 2,5 sekundy. Na postupovú priečku mu chýbalo 1,45 s. "Teší ma, že som odštartoval napriek zlomenine v pravom zápästí. Určite som mal dobré momenty, aj keď trať bola dosť rozbitá,“ zhodnotil svoj výkon Andreas Žampa.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok