Dnešný deň je skúškou pre vzťahy: Prečo sa mnohé rozpadajú práve 11. decembra?

TA3/zm
11.12.2022 10:00

Podľa odborníkov je štatisticky dnešný deň, teda 11. december, kritickým dátumom pre všetky vzťahy. Ak tipujete, že to súvisí s blížiacimi sa Vianocami, nie ste ďaleko od pravdy.

Dnešný deň je skúškou pre vzťahy: Prečo sa mnohé rozpadajú práve 11. decembra?
Pexels

Niekto pečie, varí, upratuje a niekto sa rozchádza. Práve dnešný dátum je jedným z najkritickejších pre dlhodobé i krátkodobé vzťahy.

Sviatky pokoja?

O Vianociach sa bežne hovorí ako o sviatkoch pokoja. Ale čo tomu predchádza? Častokrát zhon, nervozita a doslova peklo. Psychika trpí aj pod návalom pracovných povinností, ktoré s blížiacim sa záverom roka gradujú. Niet divu, že si potom nosíte stres aj domov, a ak vás tam nečaká chápavý partner, situácia sa zhoršuje.

Kritický dátum

Podľa najnovšieho internetového prieskumu je jeden z najkritickejších dní roka práve 11. december. Všeobecne totiž odborníci hovoria, že existuje niekoľko náročných období, ktoré sú doslova zaťažkávacou skúškou pre partnerstvo. A blížiaci sa Štedrý deň je medzi nimi. Teda konkrétne, spomínaný 11. december, pretože ten, kto sa chce rozísť, väčšinou nemá srdce urobiť to na Vianoce ani po nich, teda pred Silvestrom. A dva týždne pred najväčšími sviatkami je taká pomyselná hranica, kedy jednej strane dôjde trpezlivosť, pričom má dojem, že druhá strana bude mať dostatok času spamätať sa, kým zasadne k slávnostnému stolu.

Ušetriť za darček

Prieskum ďalej ukázal, že ide o pomerne sebecký krok, pretože osoba, ktorá sa chce rozísť, myslí na Vianoce aj z hľadiska darčekov. Na čo ho kupovať človeku, s ktorým už nechce dotyčný byť. A práve 11. december je termín, kedy horí. Buď niečo kúpiť, alebo to rovno odpískať.

Rozvody v januári

Ak sa vám zdá, že všetky tieto štatistiky sedia skôr na mladšie ročníky a kratšie vzťahy, ešte nie ste aj tak v bezpečí. Z hľadiska rozvodovosti je totiž najobávanejší mesiac január. A to tiež súvisí s Vianocami. Ak je medzi vami a partnerom priepasť, sviatky a čas strávený doma ju ešte viac ukážu.      

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok