NHL: Černák bodoval pri triumfe Tampy nad Nashvillom, Marner natiahol sériu

ta3 tasr
9.12.2022 06:50

Slovenský obranca Erik Černák sa jednou asistenciou podieľal na víťazstve hokejistov Tampy Bay v zámorskej NHL nad Nashvillom 5:2. Domáci rozhodli o svojom triumfe tromi gólmi v tretej tretine.

NHL: Černák bodoval pri triumfe Tampy nad Nashvillom, Marner natiahol sériu
TASR/AP

Černák bol pri zrode úvodného gólu Lightning po 76 sekundách hry, keď začal akciu spoza svojej bránky a Ian Cole potom dlhým pasom poslal do brejku Braydena Pointa. Ten si v dueli pripísal dva presné zásahy. Pre slovenského zadáka to bol štvrtý bod v prebiehajúcom ročníku profiligy, na prvý gól stále čaká. Ako druhý najvyťaženejší hráč Tampy odohral 21:45 min, mal šesť bodyčekov (najviac v tíme), jednu strelu i tri plusové body.

Mitch Marner prispel jedným gólom k víťazstvu Toronta nad Los Angeles 5:0 a opäť vylepšil klubový rekord, keď bodoval už v 21. dueli v sérii. Iľja Samsonov si pripísal 29 zákrokov a zaznamenal svoje prvé čisté konto v drese Toronta, siedme v kariére.

Winnipeg si pripísal tretí triumf za sebou, keď uspel na ľade St. Louis 5:2. Pierre-Luc Dubois skóroval dvakrát a pridal k tomu jednu asistenciu. Florida dosiahla štyri góly v druhej tretine a Detroit doma zdolala 5:1. Tyler Seguin gólom 29 sekúnd pred koncom predĺženia rozhodol o víťazstve Dallasu nad Ottawou 4:3.

NHL - výsledky:

Tampa Bay - Nashville 5:2 /Černák za domácich 0+1/

Toronto - Los Angeles 5:0

Florida - Detroit 5:1

St. Louis - Winnipeg 2:5

Dallas - Ottawa 4:3 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok