Nové Star Wars nakrúti režisér Star Treku

SITA
25.1.2013 16:48

J.J. Abrams sa postará o réžiu očakávaných siedmych Star Wars. Dôveryhodný zdroj o tom informoval filmový blog TheWrap. Abrams pritom ešte v novembri tvrdil, že film nenakrúti.

Nové Star Wars nakrúti režisér Star Treku
SITA

Správy o tom, že réžiu zverili Abramsovi, však zatiaľ samotný filmár ani Lucasfilm nepotvrdili. O scenár sa postará Michael Arndt, ktorý má na konte snímky ako Malá Miss Sunshine (2006) či Toy Story 3: Príbeh hračiek (2010).

Spoločnosť Walt Disney kúpu Lucasfilmu od filmára Georgea Lucasa za 4,05 miliardy dolárov oznámila koncom októbra. V pláne sú najmenej tri nové Star Wars - Epizóda VII, VIII a IX. Prvej snímky by sa diváci mali dočkať v roku 2015, teda desať rokov po zatiaľ posledných Star Wars s podtitulom Epizóda III - Pomsta Sithov. Ďalšie dve by mali nasledovať s dvoj- až trojročnými odstupmi.

"Nastal čas, aby som Star Wars odovzdal ďalšej generácii filmárov," vysvetlil 68-ročný Lucas, ktorý bude mať na Disneyho akciách 2,2-percentný podiel. K predaju spoločnosti ho vraj motivovalo predovšetkým to, aby sa o kultovú sériu niekto zodpovedne postaral aj po jeho smrti. Na nakrúcanie ďalších Star Wars bude dohliadať ako kreatívny poradca.

Americký filmový tvorca J.J. Abrams režíroval sci-fi Star Trek (2009) aj jeho pokračovanie s názvom Star Trek: Do temnoty, ktoré bude mať v slovenských kinách premiéru 6. júna. Štyridsaťšesťročný rodák z New Yorku má ako režisér na konte aj snímku Super 8 (2011) a pri akčnom filme Mission: Impossible: Ghost Protocol (2011) je podpísaný ako producent. Abrams bol tiež režisérom predchádzajúcej snímky z tejto série s názvom Mission: Impossible III (2006). Je tvorcom seriálu Alias (2001 - 2006) a spolutvorcom seriálov Nezvestní (2004 - 2010) a Fringe (2008).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok