Zelenskyj vyznamenal ministra Naďa. Na Ukrajine si prevzal Rad Jaroslava Múdreho

TA3 TASR
8.12.2022 21:15

Slovenský minister obrany Jaroslav Naď si vo štvrtok počas oficiálnej návštevy v Kyjeve prevzal od ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Rad Jaroslava Múdreho druhého stupňa.

Zelenskyj vyznamenal ministra Naďa. Na Ukrajine si prevzal Rad Jaroslava Múdreho
Facebook/Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO

Ukrajinská hlava štátu týmto vyznamenaním oceňuje predstaviteľov iných štátov za mimoriadne služby pre ukrajinský národ a na znak toho, že si ich krajiny váži, informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Som nesmierne poctený a úprimne si vážim ocenenie prezidenta Zelenského, ktoré mi odovzdal v Kyjeve. Rad Jaroslava Múdreho mi bude navždy pripomínať všetky náročné rozhodnutia, ktoré sú doma politicky zneužívané, no na Ukrajine zachraňujú životy," povedal minister Naď.

"Toto ocenenie mi bude pripomínať všetkých vojakov a civilistov, ktorí stoja za bezpečnou prepravou životne dôležitého materiálu. Budem v ňom vždy vidieť vďaku Ukrajincov, s ktorými som sa mohol osobne stretnúť a vyjadriť našu solidaritu. A bude mi hovoriť, že úprimné odhodlanie, viera a spoločný záujem s dobrým úmyslom sú silnejšie než akékoľvek koncentrované zlo," dodal Naď.

Minister obrany Jaroslav Naď, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer a minister hospodárstva Karol Hirmanom vo štvrtok navštívili ukrajinskú metropolu Kyjev. Cieľom ich pracovnej cesty bolo potvrdiť pokračujúcu podporu Slovenska. V jej rámci SR poskytne Ukrajine tzv. zimný balík pomoci v hodnote približne 800.000 eur, odmínovacie komplety Božena v hodnote 1,8 milióna eur, balistické vesty v hodnote 1,2 milióna eur a ďalšiu vojenskú pomoc za približne 6,3 milióna eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok