Smer zahlasuje za pád vlády, ale nepomôže Sulíkovi vrátiť sa späť, vyhlásil Fico

ta3 TASR
8.12.2022 20:50

Strana Smer-SD zahlasuje za pád vlády, ale neurobí nič, aby pomohla Richardovi Sulíkovi vrátiť sa naspäť do vládnej koalície. Vyhlásil to predseda Smeru-SD Robert Fico. Zároveň požiadal SaS, aby prestala útočiť na Smer-SD, ak chce ich hlasy.

Fico
TASR/Jaroslav Novák

Predsedu Smeru-SD podľa vlastných slov šokovalo potvrdenie Petra Pellegriniho, že podpísal Sulíkov návrh na vyslovenie nedôvery vláde bez toho, aby ho prečítal. "Pellegrini a spol. si neprečítali návrh a podpísali to, čo napísala SaS, a v tom návrhu je napísané, že vládu treba odvolať preto, lebo ako keby rezignovala na boj s mafiánskym štátom a s korupciou," priblížil Fico na tlačovej besede. Tvrdí, že Sulík nechce predčasné voľby, chce sa len vrátiť naspäť do vlády.

Diskusia k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde sa v parlamente začala vo štvrtok popoludní. Sulík v úvode skonštatoval, že ak by sa podarilo vysloviť nedôveru kabinetu, mohla by sa riadne a zmysluplne rekonštruovať. V takomto prípade by jej vládnutie SaS v parlamente podporila. Deklaroval, že SaS by nebola jej súčasťou a odmietol tvrdenia Smeru-SD. Vystúpil aj premiér Eduard Heger, argumenty opozície na pád vlády odmietol. Do diskusie sa prihlásilo 14 poslancov, na rad sa zatiaľ nedostali, keďže diskusii dominovali vyjadrenia ministrov. Rokovanie má pokračovať v piatok ráno.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok