Titul Osobnosť roka pre Zelenského je odrazom rusofóbie na Západe, tvrdí Kremeľ

ta3 tasr
8.12.2022 13:55

Rozhodnutie amerického magazínu Time vymenovať ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského za "Osobnosť roka" je odrazom "rusofóbneho" postoja západných krajín. Vo štvrtok to vyhlásil hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov. Informuje agentúra AFP.

ONLINE: Od začiatku vojny bolo z krajín vyhostených asi 400 ruských diplomatov. Útoky na vlakové stanice si vyžiadali obete
TASR/AP

Zelenskyj bol okrem toho vo štvrtok portálom Politico vymenovaný za "Najvplyvnejšiu osobu v Európe". "Volodymyr Zelenskyj vyburcoval svet spôsobom, aký sme nevideli celé desiatky rokov. Jeho rozhodnutie neutiecť z Kyjeva po tom, ako tam 24. februára začali padať ruské bomby, ale zostať a hľadať podporu, bolo osudové," uvádza Time, ktorý rozhodnutie udeliť tento titul Zelenskému považuje za jedno z "najjednoznačnejších" v dejinách časopisu.

"Redakčná línia magazínu nevybočuje z toho, čo ponúka európsky hlavný prúd, ktorý je absolútne úzkoprsý, protiruský a zbesilo rusofóbny," vyhlásil Peskov v reakcii na toto rozhodnutie. Titul osobnosť roka udeľuje časopis Time každoročne od roka 1927. Vlani získal tento titul multimiliardár Elon Musk. Medzi ocenenými boli v uplynulých rokoch aj americký prezident Joe Biden a jeho viceprezidentka Kamala Harrisová, nemecká kancelárka Angela Merkelová, švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová či americký prezident Donald Trump. V roku 2007 tento titul získal ruský prezident Vladimir Putin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok