Skvelá správa pre slovenskú hokejovú dvadsiatku. Tím na MS posilní Šimon Nemec

ta3 TASR
7.12.2022 22:38

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec sa pripojí k reprezentačnému tímu na MS hráčov do 20 rokov. Potvrdil to klub zámorskej AHL Utica Comets, v ktorom pôsobí od začiatku sezóny 2022/2023. Nemec je od draftu 2022 súčasť organizácie New Jersey Devils, klub NHL sa nedávno takisto súhlasne vyjadril ohľadom jeho účasti na MS "dvadsiatok."

Nemec podpísal trojročný kontrakt s New Jersey
TASR/AP

Definitívu prinieslo až stredajšie stručné vyjadrenie farmárskeho klubu "diablov" Utica Comets na sociálnych sieťach. Nemec odohral v doterajšom priebehu sezóny 19 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 2 góly, 5 asistencií a 6 plusových bodov.

Pre 18-ročného obrancu pôjde o tretiu účasť na MS hráčov do 20 rokov. V sezóne 2021/2022 nastúpil za SR v oboch zápasoch predčasne ukončeného turnaja. V jeho letnej dohrávke už neštartoval. Slovensko reprezentoval na dvoch šampionátoch mužov, štartoval aj v olympijskej kvalifikácii a na ZOH v Pekingu, kde prispel k zisku bronzových medailí.

Okrem Nemca by sa na MS "20" mali predstaviť aj ďalší dvaja mladí obrancovia, ktorí patria do organizácie New Jersey Devils - Luke Hughes (USA) a Topias Vilen (Fínsko).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok