Poslanci ukončili stredajšie rokovanie skôr ako zvyčajne. Chýbali predkladatelia návrhov

ta3 TASR
7.12.2022 18:37

Poslanci Národnej rady SR ukončili stredajšie rokovanie 78. schôdze skôr ako zvyčajne. V pléne chýbali predkladatelia návrhov. V závere siedmeho rokovacieho dňa prebrali novelu zákona o ochrane a využívaní poľnohospodárskej pôdy, ktorú predložil poslanec Martin Fecko (OĽANO).

Lokácie
TA3 / David Duducz

Novelou sa má opätovne rozšíriť právna ochrana a najmä sa majú nastoliť podmienky regulácie povinností majiteľov a užívateľov pôdy, ktorá síce primárne nezodpovedá charakteru poľnohospodárskej pôdy, ale slúži na zabezpečenie poľnohospodárskeho využívania pôdy.

Poslanci budú pokračovať v rokovaní vo štvrtok. Podľa programu by mali rokovať o návrhoch z dielne vicepremiéra Štefana Holého (Sme rodina). Ide napríklad o zákon o akreditácii orgánov posudzovania zhody, novelu zákona o kybernetickej bezpečnosti či novelu zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti.

Popoludní od 14.00 h má prísť na rad mimoriadna schôdza o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde, ktorú iniciovala SaS a poslanci okolo Petra Pellegriniho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok