NBA: Davis pre chorobu nevydržal na ihrisku. Lakers prehrali v Clevelande

ta3/TASR
7.12.2022 10:43

Basketbalisti Clevelandu Cavaliers si v noci na stredu v zámorskej NBA poradili s Los Angeles Lakers 116:102. Domácich potiahol k víťazstvu Donovan Mitchell, ktorý sa blysol 43 bodmi.

NBA: Davis pre chorobu nevydržal na ihrisku. Lakers prehrali v Clevelande
TASR/AP

Lakers chýbal väčšinu stretnutia ich líder Anthony Davis, ktorého sužuje choroba so symptómami podobnými chrípke. Do zápasu síce nastúpil, ale už po ôsmich minútach z hry odstúpil. Davis dal v predchádzajúcich dvoch dueloch dokopy 99 bodov, proti Clevelandu však stihol jediný. Choroba ho oslabila, test na koronavírus mal negatívny. 

"Ľudia pre covid zabudli, že existujú aj bežné chrípky a prechladnutia. A práve s tým sa musíme vyrovnať. Anthonymu namerali teplotu 38,5 stupňa, napriek tomu chcel nastúpiť. Bol však príliš slabý a dehydrovaný. Pre nás to bola, samozrejme, obrovská strata, mal teraz fantastickú formu," povedal podľa AP tréner Lakers Darvin Ham.

LeBron James zaznamenal za hostí 21 bodov a 17 doskokov. Lakers si po troch víťazstvách pripísali tentoraz prehru a v tabuľke Západnej konferencie zostali na 13. priečke. Cavaliers potvrdili domácu dominanciu, vyhrali už 11-ty z 12 duelov vo vlastnej aréne. Vo Východnej konferencii im patrí tretia pozícia.

Dallas síce v Denveri prišiel v záverečných štyroch minútach o desaťbodový náskok, no napokon dokázal v koncovke vybojovať víťazstvo 116:115. Kľúčovú trojku premenil 17 sekúnd pred koncom Dorian Finney-Smith. Najlepším strelcom Mavericks bol s 29 bodmi Tim Hardaway, Luka Dončič si pripísal triple double za 22 bodov, 10 doskokov a 12 asistencií. V drese Nuggets mal Aaron Gordon 27 bodov. Detroit zaznamenal iba siedmu výhru v sezóne po tom, ako uspel na palubovke oslabeného Miami 116:96. Pistons sa mohli spoľahnúť na 31-bodového Bojana Bogdanoviča, domácim nestačilo ani 34 bodov Tylera Herra.

výsledky NBA:

  • Cleveland - Los Angeles Lakers 116:102 
  • Miami - Detroit 96:116 
  • Denver - Dallas 115:116

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok