Rusko podniklo novú vlnu náletov na Ukrajinu, po pauze na to použilo drony

TA3 ČTK
6.12.2022 23:41

Rusko v utorok neskoro večer podniklo ďalšiu vlnu náletov na rad ukrajinských regiónov, informuje agentúra Unian. V Dnipre a Záporoží bola počuť séria výbuchov, miestami zasahuje protivzdušná obrana. Podľa prvých informácií použili ruské sily po dlhšej pauze na útoky proti Ukrajine drony Šáhid-136 iránskej výroby.

Rusko podniklo novú vlnu náletov na Ukrajinu, po pauze na to použilo drony
TASR/AP

O 22:40 miestneho času (21:40 SEČ) bol letecký poplach vyhlásený v piatich oblastiach vo východnej a strednej časti Ukrajiny. Po jedenástej hodine večernej miestneho času (desiatej SEČ) sa ozvali výbuchy v Dnipre. 

Podľa správ v médiách bolo nad oblasťou údajne zostrelených päť dronov. Pohyby dronov boli podľa informácií zo sociálnych sietí zaznamenané aj nad Poltavskou, Čerkaskou a Kirovohradskou oblasťou.

"Ruskí okupanti sa nám rozhodli popriať na dobrú noc ku Dňu ukrajinských ozbrojených síl. Smoliari. Ich nočné mopedy skončia na parkovisku. Zachovajte pokoj," vyzval na sociálnych sieťach obyvateľa Dnepropetrovskej oblasti jej šéf Mykola Lukašuk. K mopedom ukrajinskí predstavitelia prirovnávajú iránske drony kvôli zvuku, ktorý vydávajú.

Posledné plošné nálety podniklo Rusko v pondelok. Kyjev udáva, že sa ukrajinskej protivzdušnej obrane sa podarilo zostreliť 60 zo 70 striel s plochou dráhou letu, ktorými ruské sily zaútočili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok