Pevnosť vzťahu preverí týchto desať otázok: Podľa terapeutky ide o detaily bežného života

TA3/zm
14.12.2022 08:00

Ak chcete zistiť, ako je na tom váš vzťah a či má potenciál do budúcnosti, mali by ste si položiť nasledujúcich desať otázok. Nečakajte nič zložité. Vzťahová terapeutka, ktorá zoznam vytvorila, tvrdí, že budúcnosť páru stojí na každodenných detailoch.

Pevnosť vzťahu preverí týchto desať otázok: Podľa terapeutky ide o detaily bežného života
Pexels

Lauren Consul sa venuje manželskej a rodinnej terapii. Zo svojej praxe vie, že potenciál vzťahu stojí na tom, ako sa navzájom partneri poznajú. A tak zostavila desať otázok, pri ktorých neexistuje správna odpoveď. Ide o to, či vôbec dokážete na ne odpovedať. Čím viac odpovedí máte, tým je potenciál vášho vzťahu vyšší.

Aké vajíčka má rád váš partner?

Zaskočila vás táto otázka? Príde vám absurdné, aby vzťah stál na tom, akú úpravu vajec preferuje vaša polovička? Podľa terapeutky ide v prípade tejto otázky o to, či poznáte svojho muža a viete, čo má rád.

Čo je pre vášho partnera veľký nákup?

Nemusíte vymenovať každú položku, ale mali by ste vedieť približný zoznam, ktorý váš partner považuje za veľký rodinný nákup. Opäť ide o to, či si všímate každodenné fungovanie a poznáte toho druhého.

Aký drink by ste objednali partnerovi?

Viete, čo vaša polovička pije? Super, znamená to, že jej venujete pozornosť a poznáte chuťové preferencie. Ak vám príde otázka jednoduchá, čudovali by ste sa, koľko párov podľa terapeutky netuší ani takúto banálnu vec.

Čím chcel byť ako malý?

Podľa odborníčky na vzťahy nejde len o všímanie potrieb a návykov partnera, ale aj o počúvanie a o minulosť. Práve táto otázka naráža na to, či si pamätáte, ako sa vám v začiatkoch zdôveroval. Zapamätanie takéhoto detailu svedčí vraj o tom, že vám na druhom záleží.

Aký je jeho najobľúbenejší film?

To snáď nepotrebuje ani komentár. Túto odpoveď by ste nemali len poznať, ale ideálne by bolo, keby ste sa na nej ešte aj zhodovali. Je nasmerovaná na trávenie voľného času.

Čo robí, keď je v strese?

Vypäté situácie preveria nejeden vzťah. A hoci nemusíte zvládať partnerovu nervozitu, základom je, či si ho všímate aj v neľahkých chvíľach. Ak áno, budete iste vedieť odpovedať, ako sa v nich správa.

Čoho sa v živote najviac bojí?

Blízkosť vzťahu znamená, že toho druhého pustíte aj do svojej trinástej komnaty. V nej sa môžu skrývať negatívne zážitky a strachy, z ktorých by ste mali vedieť povedať ten najväčší. Niekto sa bojí o zdravie, iný o stratu zamestnania. Opäť nezáleží na tom, čo je najväčší partnerov strach, ale podstatné je vedieť o ňom.

Aké sú partnerove silné stránky?

Viete ich vymenovať aspoň zopár? Znamená to, že ešte stále partnera v niečom obdivujete a vzhliadate k nemu. Čím menej ich poviete, tým viac to do budúcnosti predstavuje ohrozenie vzťahu.

Ako často by chcel mať partner sex?

Čo by to bolo za partnerský test, ak by sa v ňom neobjavila aj nejaká sexuálna otázka. Intimita je vo vzťahu mimoriadne dôležitá.

Ktorou stranou vešia toaletný papier?

Banalita na záver, ale podľa vzťahovej expertky, znovu dôležitá. Možno dokonca viete, že má rád odmotávanie toaletného papiera smerom k stene a vy práve naopak a rozčuľuje vás to. Dôležité je však v prvom rade to, že to viete.    

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok