Španieli našli tri podozrivé obálky pre ukrajinské konzuláty, obsahovali zvieracie oči

TA3 ČTK
5.12.2022 19:17

Španielska pošta v pondelok zachytila tri ďalšie podozrivé obálky adresované ukrajinskej ambasáde v Madride a konzulátom tejto krajiny v Barcelone a Malage. Boli v nich zvieracie oči, uviedla agentúra Reuters.

Španieli našli tri podozrivé obálky pre ukrajinské konzuláty, obsahovali zvieracie oči
TASR/AP

Minulý týždeň španielske úrady odhalili niekoľko listových bômb, ktoré podľa všetkého súvisia s vojnou na Ukrajine. Jedna takáto nezachytená zásielka v stredu ľahko zranila zamestnancov ukrajinskej ambasády v Madride.

Podozrivé obálky v pondelok odhalili bezpečnostní pracovníci pošty, ktorí potom privolali políciu. Žiadne horľavé alebo výbušné látky vo vnútri obálok odborníci nenašli.

Podobnú zásielku so zvieracími očami ukrajinská ambasáda v Madride dostala v piatok. Známka na nej pochádzala zo zahraničia. Práve skúsenosť s touto zásielkou pomohla zamestnancom pošty odhaliť tie pondelkové. V piatok dostali zakrvavené balíčky so živočíšnym tkanivom aj ukrajinské veľvyslanectvo v Prahe a konzulát v Brne a zastupiteľské úrady Ukrajiny v ďalších európskych krajinách.

Šesť listov s bombami podľa španielskeho zdroja, na ktorý sa odvoláva Reuters, odoslal niekto z mesta Valladolid, ktoré leží asi 190 kilometrov severozápadne nad Madridom. Ukrajinské ministerstvo zahraničia doteraz napočítalo 21 podobných výhražných zásielok poslaných na jej zastupiteľské úrady v 12 krajinách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok