Čakaním strávime rok života: Využite čas zmysluplne, napríklad takto

TA3/zm
13.12.2022 08:00

Obchody, úrady, lekári, autobus. Každý z nás niekde čaká a podľa odborníkov čas strávený v radoch, môže priemernému človeku zabrať viac než rok života. A to je dosť času na to, aby ste to využili zmysluplne. Čo sa dá pri čakaní robiť?

Čakaním strávime rok života: Využite čas zmysluplne, napríklad takto
Pexels

Strávte pasívny čas aktívne. Asi tak by sa dala zhrnúť rada, čo robiť, kým vystojíte rad na úrade, v obchode alebo zastávke MHD.

Vybavte telefonáty

Iste, nie všetky situácie, pri ktorých čakáme, sú vhodným prostredím na telefonovanie. A rovnako nie vždy máte chuť vybavovať svoje súkromné záležitosti, keď počúvajú cudzí ľudia. Aj tak však existuje niekoľko typov telefonátov, ktorými si môžete čakanie nielen spríjemniť, ale zároveň tak využiť tento čas na niečo prospešnejšie.

Podcasty či jazykovka

Telefón je v dnešnej dobe prvá vec, ktorú pri čakaní vyťahujeme. Namiesto toho, aby ste však brázdili bezcielne sociálne siete, využite ho na niečo prospešnejšie. Začnite sa učiť cudzí jazyk alebo počúvajte podcasty, ktoré vás môžu takisto niekam posunúť.

Čítanie

Čakáte u zubára alebo na autobus? Vytiahnite starú dobrú knihu. Mnoho žien sa sťažuje, že nemá kedy čítať a toto je skvelá príležitosť, ako môžete hltať jednu knihu za druhou. A ešte vám aj ujde čas rýchlejšie.

Online nákupy

Dávate prednosť predsa len telefónu, pretože sa vám so sebou nechce ťahať knihy? V poriadku, ale čas strávený čakaním na ňom využite efektívne a zorganizujte niektoré nákupy do domácnosti. Nie, nemáme na mysli oblečenie. Ale napríklad donášku z potravín alebo drogérie. Ak by ste sa aj rozhodli nevyužiť dovoz, dnes je už množstvo predajní, ktoré vám z virtuálneho košíka nachystajú ten skutočný a vy sa po ceste domov len zastavíte zobrať nákup.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok