Meteorológovia vydali výstrahy. Treba si dávať pozor na silnejší vietor i poľadovicu

ta3 TASR
4.12.2022 11:26

Počas nedele si treba dávať najmä na západe územia pozor pred silnejším vetrom. Od večera v strednej a východnej časti Slovenska aj na poľadovicu. Upozornil na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe. Vydal preto výstrahy prvého stupňa. Platia až do pondelka.

Ľudia vo vetre.
TASR/AP

Výstraha prvého stupňa pred vetrom sa týka okresov Malacky, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Levice, Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany, Hlohovec, Piešťany, Senica, Skalica a Trnava. Vietor tam môže dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu. 

"Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," uviedol SHMÚ. Výstraha trvá predbežne do pondelka 18.00 h.

Poľadovica môže od nedele 18.00 h potrápiť celé územie Košického a Prešovského kraja, ako aj viaceré okresy Banskobystrického a Žilinského kraja. Poľadovica predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu, pohyb osôb či infraštruktúru a môže spôsobiť menšie škody. Výstraha platí do pondelka 10.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok