V pražskej nemocnici Motol horelo, z urgentného príjmu evakuovali 60 ľudí

TA3 TASR
4.12.2022 08:33

V pražskej nemocnici Motol v sobotu večer horelo. Išlo o požiar elektroinštalácie v strope na toaletách, uhasila ho voda z prasknutého potrubia. Pre požiar evakuovali zhruba 60 ľudí z urgentného príjmu. Lôžková časť nemocnice však nebola zasiahnutá.

V pražskej nemocnici Motol horelo, z urgentného príjmu evakuovali 60 ľudí
Twitter/HZS Moravskoslezského kraje (ilu)

Oznámil to spravodajský webový portál iDNES.cz, citujúc hovorcu pražských hasičov Daniela Fíka. Zadymené priestory sa podľa neho podarilo odvetrať v priebehu niekoľkých minút. Škody sú odhadnuté na približne 100-tisíc korún (4100 eur). Pri zásahu sa zranil hasič; má porezanú ruku.

Dym v priestoroch nemocnice Motol mali hasiči ohlásený o 20.30 h. Na miesto vyrazilo niekoľko jednotiek hasičov vrátane podnikovej jednotky FN Motol. "Hasiči prieskumom zistili požiar elektroinštalácie v strope na sociálnom zariadení, ktorý uhasila voda z prasknutého potrubia," uviedol Fík.

Podľa informácií hasičov boli zadymené iba toalety a priľahlé ordinácie, z ktorých boli evakuovaní ľudia. "Tieto osoby sú schopné pohybu," uviedli hasiči počas zásahu.

V Prahe koncom augusta horelo i v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v mestskej štvrti Střešovice. Požiar vypukol v západnom krídle budovy A, kde sú umiestnené pracoviská neurológie, očnej kliniky, ORL, ako aj oddelenia chorôb z povolania a hematologické ambulancie.

Oheň zničil strechu a podkrovie pavilónu, nikto z desiatok evakuovaných pacientov ani personálu sa nezranil. Ľahšie zranenia utrpeli pri zásahu traja hasiči. Zriaďovateľom ÚVN je ministerstvo obrany; požiar preto vyšetruje Vojenská polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok