Polícia evakuovala ukrajinský konzulát v Brne. Niekto tam doručil podozrivú zásielku

ta3 tasr
2.12.2022 10:57

Na ukrajinský konzulát v Brne v piatok ráno doručili podozrivú zásielku, ktorá typovo zodpovedala zásielkam zachyteným v Španielsku. Polícia a hasiči preto evakuovali budovu konzulátu a jej okolie. Na sociálnej sieti Twitter to uviedla Polícia ČR. Neskôr zistila, že obálka neobsahuje nástražný výbušný systém a nebezpečenstvo nehrozí.

Polícia evakuovala ukrajinský konzulát v Brne. Niekto tam doručil podozrivú zásielku
Profimedia (ilu)

"Podľa prvotných zistení zásielka obsahovala živočíšne tkanivo. Teraz bude nasledovať jej bližšia analýza v laboratóriách. Prípadom sa budú zaoberať brnenskí kriminalisti," napísala česká polícia.

"Na ukrajinský konzulát v Brne dnes ráno prišla podozrivá zásielka typovo zodpovedajúca tým, ktoré boli zachytené v Španielsku. Zásielku pomocou RTG kontrolujeme," napísala už skôr polícia. Okrem konzulátu evakuovali aj materskú školu v jeho blízkosti.

"Prosíme všetkých pracovníkov konzulátov sídliacich v ČR a obchodných spoločností vyrábajúcich zbrojný materiál, aby boli maximálne obozretní pri kontrole doručenej pošty a pri akýchkoľvek pochybách volali linku 158," upozornila česká polícia. Verejnosť zároveň požiadala o šírenie tohto varovania.

V uplynulých dňoch zachytili na viacerých miestach v Španielsku zásielky, ktoré obsahovali výbušninu. Vo štvrtok tzv. listovú bombu doručili na americké veľvyslanectvo v Madride, v stredu takáto zásielka explodovala na ukrajinskom veľvyslanectve. Okrem ukrajinskej ambasády dopravili listové bomby aj na španielske ministerstvo obrany, leteckú základňu Torrejón de Ardoz a do zbrojárskej firmy v Zaragoze vyrábajúcej granátomety expedované na Ukrajinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok