Ružinovčanov vydesil zápach plynu, písali starostovi. Sťažovali sa aj ľudia z obcí blízko Bratislavy

ta3 tasr
2.12.2022 08:12

Plynári nezistili príčinu zápachu plynu, ktorý hlásili obyvatelia v stredu večer (30. 11.) z viacerých častí bratislavského Ružinova. Hovorca spoločnosti SPP - distribúcia Milan Vanga uviedol, že únik v ich sieti a zariadeniach nezaznamenali. Na základe informácií z tiesňovej linky hasičov však išlo podľa jeho slov pravdepodobne o únik chemickej látky z priemyselného areálu Istrochemu.

Ružinovčanov vydesil zápach plynu, písali starostovi. Sťažovali sa aj ľudia z obcí blízko Bratislavy
TASR/Jakub Kotian (ilu)

Zápach plynu v okolí Istrochemu v Bratislave začali ľudia hlásiť v stredu pred 21.00 h. "Zaznamenali sme desiatky hovorov na poruchovú linku k zápachu plynu v oblastiach Ružinov, Ostredky, Trnávka. Pracovníci SPP - distribúcia skontrolovali odorizačné zariadenia v regulačných staniciach," priblížil Vanga s tým, že únik zemného plynu a odorantu nezistili.

V nočných hodinách pokračovali podľa jeho slov výjazdy na miesta podľa jednotlivých hlásení, avšak ani tam plynári únik v ich sieti a zariadeniach nezaznamenali.

Zápach plynu riešili v stredu večer aj hasiči. Tí však nebezpečné látky nenamerali. "Bolo cítiť len zápach, ktorý sa presúval v smere vetra. Hodnoty plynu ani nič ohrozujúce však nebolo namerané, preto hasiči zásah ukončili," spresnili z operačného strediska bratislavských hasičov. Prvotné hlásenia dostávali z okolia Vajnorskej ulice.

"U nás sme nezistili pôvod tohto zápachu. Areál Istrochemu sa však nachádza v priemyselnej zóne, v ktorej pôsobí veľké množstvo podnikov," uviedli zo spoločnosti Istrochem Reality. Vo štvrtok (1.12.) sa na zápach sťažovali aj ľudia z obcí v okolí v Bratislavy v skupinách na sociálnej sieti Facebook.

Starosta odporučil nevetrať

Vydesení obyvatelia hlavného mesta písali aj starostovi mestskej časti Ružinov Martinovi Chrenovi. "Podľa informácii koordinačného strediska Okresného úradu zatiaľ nie je definované či ide o únik plynu alebo inej látky. O žiadnom priamom ohrození sa nehovorí, ale odporúčanie je zavrieť okná a ak to nie je nevyhnutné, nebyť zbytočne vonku," napísal na Facebooku.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok