Zomrela francúzska herečka známa z kultovej série filmov o Fantomasovi

ta3 čtk
1.12.2022 22:22

Vo veku 87 rokov vo štvrtok zomrela francúzska herečka Mylene Demongeotová, ktorá sa preslávila ako Mylady z Troch mušketierov alebo v sérii filmov o Fantomasovi, kde hrala spoločne s Jeanom Maraisom a Louisom de Funesom. O úmrtí umelkyne, ktorá mala za sebou 70-ročnú kariéru a zhruba rovnaký počet filmov, informovala agentúra AFP.

Zomrela francúzska herečka známa z kultovej série filmov o Fantomasovi
Profimedia

Rodáčka z Nice, vlastným menom Marie-Helene Demongeotová, začala hrať vo filmoch v 17 rokoch. Keď mala 20 rokov, upozornila na seba rolou Abigail v Čarodejniciach zo Salemu, kde boli jej partnermi Simone Signoretová a Yves Montand. Hviezdnym desaťročím herečky, ktorá pre svoje blond vlasy a usmievavú tvár bývala prirovnávaná k Brigitte Bardotovej, potom boli 60. roky, kedy hrala v Troch mušketieroch, ako aj v snímkach o Fantomasovi.

V neskorších rokoch si žena, ktorá sa angažovala aj v ochrane zvierat a životného prostredia, zahrala napríklad vo filmoch Vojna policajtov (2004), Láska na prenájom (2006) či Bozk od Beatrice (2017)

Herečka, ktorej matka pochádzala z Ukrajiny, bola druhýkrát vydatá za režiséra Marka Simenona, syna známeho spisovateľa detektívnych príbehov Georgesa Simenona. Ovdovela v roku 1999.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok