Ceny kryptomien sú nestabilné. Burza Kraken prepustí tridsať percent zamestnancov

ta3 čtk
1.12.2022 10:12

Vyššie úrokové sadzby a obavy z ekonomického poklesu rozkolísali ceny kryptomien, pretože investori začali utekať od rizikových aktív. Neistotu na trhu potom ešte zvýšili nedávne bankroty v odvetví.

Ceny kryptomien sú nestabilné. Burza Kraken prepustí tridsať percent zamestnancov
Twitter/New York Post

"Od začiatku tohto roka zaťažujú finančné trhy makroekonomické a geopolitické faktory,“ uviedla firma. Dodala, že zaznamenala pokles objemov obchodov a menej registrácií klientov. Prepustením sa celkový počet zamestnancov dostane na úroveň, kde bol pred 12 mesiacmi.

Na začiatku tohto mesiaca kryptomenová burza Coinbase Global znížila počet zamestnancov vo svojich náborových tímoch a tímoch pre inštitucionálnu klientelu.

Kraken už skôr spomalil nábor zamestnancov a znížil výdavky na marketing. Teraz uviedol, že je nútený znížiť počet pracovných miest, pretože vyčerpal iné opatrenia, ktoré mu majú pomôcť uviesť výdavky do súladu s aktuálnym dopytom.

Medzitým trh naďalej negatívne ovplyvňuje krach kryptomenovej burzy FTX, ktorá sa stala najznámejšou obeťou tohtoročných otrasov na trhu. Tento týždeň požiadala o bankrotovú ochranu požičovňa kryptomien BlockFi. Otrasy tiež stiahli najznámejšiu kryptomenu bitcoin na najnižšiu hodnotu za zhruba dva roky, napísala agentúra Reuters.

Témy: Bitcoin
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok